Μελετώνται τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας ασφάλειας τροφίμων καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Επιπλέον, εξετάζονται θέματα που αφορούν στη νομοθεσία, τους μικροβιολογικούς, χημικούς και φυσικούς κινδύνους καθώς και το HACCP (ανάλυση επικινδυνότητας και κρίσιμα σημεία ελέγχου). Τέλος, μελετώνται τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, η γεύση, η οσμή, το χρώμα και η ρεολογία των τροφίμων.
• Αντικειμενικοί στόχοι μαθήματος είναι η εξοικείωση με τις εννοιες ποιότητας, ποιοτικού ελέγχου και ασφάλειας τροφίμων καθώς και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών. • Επιπλέον ο εκπαιδευόμενος αναμένεται να γνωρίζει, να κατανοεί τα διάφορα συστήματα ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.
Δεν υφίστανται τυπικά προαπαιτούμενα.
1.Διασφάλισης ποιότητας τροφίμων - Νομοθεσία 2.HACCP (Ανάλυση επικινδυνότητας και κρίσιμα σημεία ελέγχου). 3. Γεύση, οσμή, 4. Χρώμα 5. Ρεολογία τροφίμων
Βαθμίδα:
Τύπος:
Προπτυχιακό
(A-)
Επισκεφτείτε το μάθημα
Σοφία Μιτκίδου ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας και Θράκης Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου
Απόστολος Ρίζος Πανεπιστήμιο Κρήτης Τμήμα Χημείας
Βασίλειος Μελισσάς Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Τμήμα Χημείας
Εμμανουήλ Παπαμιχαήλ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Τμήμα Χημείας
Γεώργιος Κ. Παπαδόπουλος ΤΕΙ Ηπείρου Τεχνολόγων Γεωπόνων
Αναστασία Μπαδέκα, Mαρία Τασιούλα, Παναγιώτης Δεμερτζής Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Τμήμα Χημείας