Μελετώνται τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας ασφάλειας τροφίμων καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Επιπλέον, εξετάζονται θέματα που αφορούν στη νομοθεσία, τους μικροβιολογικούς, χημικούς και φυσικούς κινδύνους καθώς και το HACCP (ανάλυση επικινδυνότητας και κρίσιμα σημεία ελέγχου). Τέλος, μελετώνται τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, η γεύση, η οσμή, το χρώμα και η ρεολογία των τροφίμων.
• Αντικειμενικοί στόχοι μαθήματος είναι η εξοικείωση με τις εννοιες ποιότητας, ποιοτικού ελέγχου και ασφάλειας τροφίμων καθώς και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών. • Επιπλέον ο εκπαιδευόμενος αναμένεται να γνωρίζει, να κατανοεί τα διάφορα συστήματα ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.
Δεν υφίστανται τυπικά προαπαιτούμενα.
1.Διασφάλισης ποιότητας τροφίμων - Νομοθεσία 2.HACCP (Ανάλυση επικινδυνότητας και κρίσιμα σημεία ελέγχου). 3. Γεύση, οσμή, 4. Χρώμα 5. Ρεολογία τροφίμων
Βαθμίδα:
Τύπος:
Προπτυχιακό
(A-)
Επισκεφτείτε το μάθημα
Μαγδαληνή Σουπιώνη Πανεπιστήμιο Πατρών Τμήμα Γεωλογίας
Κωνσταντίνος Τσιτσιλιάνης Πανεπιστήμιο Πατρών Τμήμα Χημικών Μηχανικών
Σογομών Μπογοσιάν Πανεπιστήμιο Πατρών Τμήμα Χημικών Μηχανικών
Παύλος Κλεπετσάνης Πανεπιστήμιο Πατρών Φαρμακευτικής