Επεξεργασία Επιφανειών – Φινίρισμα Επίπλων


Σκοπός του μαθήματος είναι οι φοιτητές να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους πάνω στην τεχνολογία των επιχρισμάτων καθώς και τη σχέση των επιχρισμάτων με το ξύλο και τα άλλα υλικά. Επιπρόσθετος σκοπός είναι η ανάπτυξη της φαντασίας των φοιτητών για νέες τεχνοτροπίες φινιρίσματος του ξύλου.


Στόχοι Μαθήματος

Με την ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού εξαμήνου, οι σπουδαστές οφείλουν:  να κατανοούν τους έμμεσους και άμεσους σκοπούς του φινιρίσματος.  να γνωρίζουν τις ιδιότητες του ξύλου που επηρεάζουν τους χειρισμούς του φινιρίσματος.  να κατανοούν τους τρόπους λείανσης του ξύλου πριν την βαφή και το βερνίκι καθώς και τις λειαντικές μηχανές που θα χρησιμοποιήσουν.  να γνωρίζουν τους βασικούς τύπους των επικαλύψεων (συντηρητικά, υδραπωθητικές ουσίες, εμποτιστικά χρώματα, Βερνίκια , χρώματα, Αντιπυρικές επικαλύψεις).  να κατανοούν τις μεθόδους εφαρμογής των βαφών και βερνικιών ξύλου ,τους τρόπους σχηματισμού του φιλμ και τις Τεχνικές.  να γνωρίζουν τις επιπτώσεις των οργανικών επικαλύψεων στην υγεία και στο περιβάλλον καθώς και τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Γενικές προαπαιτούμενες γνώσεις.


Περιεχόμενα

- Ελαιοχρώματα-Βερνίκια - Κατηγορίες – Κατατάξεις επιχρισμάτων - Αντιπυρικές επικαλύψεις – Πτητικές οργανικές ενώσεις - Ιδιότητες χρωμάτων – Ποιοτικός έλεγχος

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: Κωνσταντίνος Κακάβας
Τμήμα: Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου
Ίδρυμα: ΤΕΙ Θεσσαλίας
Θεματική Περιοχή: Άλλο Επιστημονικό Υπο-Πεδίο
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Παρόμοια Διανομή

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ