Διατροφή - Διαιτολογία


Γενικές γνώσεις διατροφής. Βασικές αρχές διατροφής. Αρχές υγιεινής διατροφής ενηλίκων. Διατροφική αξιολόγηση. Σύνταξη διαιτολογίου. Παχυσαρκία και δίαιτα απώλεια βάρους. Ειδικό μέρος διατροφικής αισθητικής. Διατροφή και εξωτερική εμφάνισή (πχ ακμή, κυτταρίτιδα). Διατροφικά συμπληρώματα - λειτουργικά τρόφιμα και άλλα επίκαιρα θέματα διατροφής. Νutricosmetics (ο ρόλος της διατροφής ως καλλυντικό).


Στόχοι Μαθήματος

Να καταστήσει τους σπουδαστές ικανούς να γνωρίζουν τα συστατικά των τροφίμων, το ρόλο τους στον οργανισμό και τη σημασία της διατροφής. Να γνωρίζουν τα τρόφιμα που περιέχουν τα απαραίτητα συστατικά και  τις διατροφικές συστάσεις. Να γνωρίζουν τον τρόπο σύνταξης και ανάλυσης ενός διαιτολογίου. Μετά το τέλος του μαθήματος οι φοιτητές θα γνωρίζουν: τα συστατικά των τροφίμων, το ρόλο τους στον οργανισμό και τη σημασία της διατροφής. τα τρόφιμα που περιέχουν τα απαραίτητα συστατικά, τις διατροφικές ανάγκες τον τρόπο δημιουργίας διαιτολογίου


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Βιολογία και Χημεία


Περιεχόμενα

Γιατί τρεφόμαστε Υδατάνθρακες Διαιτητικές ίνες Πρωτεΐνες και αμινοξέα Λιπίδια Μέταλλα ιχνοστοιχεία Βιταμίνες Νερό Πέψη τροφών Μεταβολισμός θρεπτικών συστατικών BMI ενέργεια Η σωστή διατροφή Υπέρβαρος και παχυσαρκία, απώλεια βάρους Διατροφικά συμπληρώματα Απώλεια θρεπτικών συστατικών Διαταραχές πρόσληψης τροφών Ακμή και διατροφή Κυτταρίτιδα και διατροφή Είδη διαιτών

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: Αναστασία Κανέλλου
Τμήμα: Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας
Ίδρυμα: ΤΕΙ Αθήνας
Θεματική Περιοχή: Επιστήμες Τροφίμων και Διατροφής
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ