Μακροοικονομική Θεωρία ΙΙ


Αυτό το μάθημα αποτελεί συνέχεια του μαθήματος Μακροοικονομική Θεωρία Ι και αναπτύσσει την μακροοικονομική θεωρία σε βάθος. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν καλύπτουν: - την κατασκευή του στατικού υποδείγματος συναθροιστικής ζήτησης και προσφοράς (υπόδειγμα AS-AD), - την μελέτη της αποτελεσματικότητας της άσκησης νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής στη βραχυχρόνια και μακροχρόνια περίοδο, - την λεπτομερή ανάλυση μακροοικονομικών ζητημάτων όπως ο πληθωρισμός, η ανεργία και το δημόσιο χρέος, και - την εξέταση της συμπεριφοράς μιας ανοικτής οικονομίας. Ο στόχος του μαθήματος είναι η μελέτη της δομής, της συμπεριφοράς και της απόδοσης της οικονομίας ως σύνολο και η κατανόηση της δύναμης και των ορίων της μακροοικονομικής πολιτικής όσον αφορά την αντιμετώπιση διαφόρων οικονομικών προβλημάτων.


Στόχοι Μαθήματος

Ο στόχος του μαθήματος είναι η μελέτη της δομής, της συμπεριφοράς και της απόδοσης της οικονομίας ως σύνολο και η κατανόηση της δύναμης και των ορίων της μακροοικονομικής πολιτικής όσον αφορά την αντιμετώπιση διαφόρων οικονομικών προβλημάτων.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Για την παρακολούθηση του μαθήματος είναι απαραίτητη η κατανόηση του περιεχομένου του πρώτου μαθήματος της σειράς της Μακροοικονομικής Θεωρίας, ΜΑΚΟ111.


Περιεχόμενα

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: Φραγκίσκος Κουτεντάκης, Αργυρώ Γαληνού
Τμήμα: Τμήμα Οικονομικών Επιστημών
Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Κρήτης
Θεματική Περιοχή: Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων
Άδεια Χρήσης: CC Αναφορά – Μη εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγο Έργο v.3.0

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ