ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ [open]


Το μάθημα αποτελεί συνέχεια του υποχρεωτικού μαθήματος «Μαθηματικά Ι», συμπεριλαμβάνοντας βασικές μεθόδους περιγραφής περιβαλλοντικών φαινομένων στην γλώσσα των μαθηματικών, και την επίλυσή προβλημάτων με αναλυτικές και αριθμητικές μεθόδους. Η εξοικείωση των φοιτητών με τα εργαλεία των εφαρμοσμένων μαθηματικών πραγματοποιείται με την βοήθεια παραδειγμάτων και εφαρμογών σε περιβαλλοντικά θέματα που άπτονται στους τρεις τομείς του Τμήματος (Περιβαλλοντική Μηχανική, Διαχείριση Οικοσυστημάτων, και Ανθρωπιστικές Επιστήμες).


Στόχοι Μαθήματος

Σκοπός του μαθήματος είναι η εμβάθυνση σε μαθηματικά εργαλεία που είναι απαραίτητα για την περιγραφή περιβαλλοντικών φαινομένων.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Μαθηματικά


Περιεχόμενα

1: Εισαγωγή στην Αριθμητική Ανάλυση και τις Προηγμένες Γλώσσες Προγραμματισμού 2: . Εισαγωγή στην γλώσσα προγραμματισμού Matlab I 3: Διαφορικός και Ολοκληρωτικός Λογισμός 4: Συνήθεις Διαφορικές Εξισώσεις Ι 5: Συνήθεις Διαφορικές Εξισώσεις ΙΙ 6: Μερικές Διαφορικές Εξισώσεις 7: Επίλυση Συστημάτων Γραμμικών Εξισώσεων 8: Ειδικά Θέματα Γραμμικής Άλγεβρας

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: Γιώργος Μπίσκος
Τμήμα: Τμήμα Περιβάλλοντος
Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Θεματική Περιοχή: Γεωεπιστήμες και Επιστήμες Περιβάλλοντος
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ