Βιντεοτέχνη- Οπτικοακουστικά μέσα ΙI


Το μάθημα επιχειρεί να εμβαθύνει στις πλαστικές δυνατότητες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της βίντεοτέχνης (και γενικότερα της κινούμενης εικόνας), προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως εκφραστικό μέσο στην υλοποίηση καλλιτεχνικών έργων. Δίνεται έμφαση στην εξοικείωση με τα εκφραστικά μέσα, στη μεθοδολογία προσέγγισης, στην ανάπτυξη του θέματος και στη διαμόρφωση προσωπικής καλλιτεχνικής πρότασης. Κατά τη διάρκεια του εξαμήνου συνεχίζονται οι διαλέξεις πάνω στα ζητούμενα θέματα και οι παρουσιάσεις έργων καλλιτεχνών. Το μάθημα συνεχίζεται στο ΣΤ εξάμηνο με το Βιντεοτέχνη- Οπτικοακουστικά μέσα ΙΙΙ.


Στόχοι Μαθήματος

Το μάθημα συνεχίζει το μάθημα Βιντεοτέχνη- Οπτικοακουστικά μέσα Ι. Επιχειρεί να εμβαθύνει περισσότερο σε θέματα που αφορούν τόσο την αισθητική, όσο και στην τεχνική πλευρά, σε όλες τις φάσεις της παραγωγής και υλοποίησής τους: από την αρχική ιδέα, στην οπτικοποίηση (σενάριο, σκηνές, πλάνα, ντεκουπάζ, story -board, λήψεις, ήχος κ.λ.π.), στην επιλογή και επεξεργασία του υλικού, ακόμα και στις στρατηγικές του μοντάζ.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Δεν υφίστανται τυπικά προαπαιτούμενα.


Περιεχόμενα

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν πρακτική, θεωρία και υλοποίηση εργασιών που συνοδεύεται από σχετική θεωρητική έρευνα. Οι φοιτητές πρέπει να εκπονήσουν ένα σύντομο βίντεο (διάρκειας 1-3 λεπτά) που εστιάζει στη διερεύνηση των δυνατοτήτων του μέσου και σε ζητήματα άρθρωσης και σύνταξης της οπτικοακουστικής γλώσσας. Υπάρχει παρακολούθηση και συνεργασία στην ανάπτυξη των καλλιτεχνικών προτάσεων των φοιτητών, ζητείται ένα συνοδευτικό κείμενο περιγραφής του έργου. Οι συζητήσεις αναφορικά με την εξέλιξη των φάσεων και με την κριτική του παραγόμενου έργου γίνονται παρουσία όλων των φοιτητών.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: Μάνος Κατσάρης
Τμήμα: Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης
Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Θεματική Περιοχή: Τέχνες
Άδεια Χρήσης: cc

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ