Θεμελιώσεις


Το μάθημα "Θεμελιώσεις" ασχολείται με τα εξής θέματα: με σύγχρονες μεθόδους υπολογισμού φέρουσας ικανότητας αβαθών θεμελιώσεων, με τις επί τόπου δοκιμές, με μελέτες ευστάθειας και διαστασιολόγηση τοίχων αντιστήριξης, (βαρύτητος και εξοπλισμός σκυροδέματος). Με τον υπολογισμό καθιζήσεων και τις επιτρεπόμενες καθιζήσεις. Με τη διαστασιολόγηση κεντρικών και έκκεντρων πεδίλων. Συνδ. Δοκοί, πεδιλοδοκοί, εσχάρα πεδιλοδοκών, γενική κοιτόστρωση. Με την εισαγωγή στον υπολογισμό πασσάλων καθώς και με την επιλογή του τύπου θεμελίωσης και διάφορα άλλα κατασκευαστικά θέματα.


Στόχοι Μαθήματος

Στόχος του μαθήματος των Θεμελιώσεων είναι οι φοιτητές να αποκτήσουν διευρυμένη γνώση γύρω από τα θέματα που αφορούν σύγχρονες μεθόδους υπολογισμού της φέρουσας ικανότητας των αβαθών θεμελιώσεων, τις επί τόπου δοκιμές, τη μελέτη της ευστάθειας και τη διαστασιολόγηση τοίχων αντιστήριξης. Να υπολογίζουν τις καθιζήσεις καθώς και τις επιτρεπόμενες καθιζήσεις. Να γνωρίζουν για την διαστασιολόγηση κεντρικών και έκκεντρων πεδίλων, των συνδ. δοκών, πεδιλοδοκών, εσχάρα πεδιλοδοκών και τη γενική κοιτόστρωση. Καθώς να μπορούν να επιλέξουν τύπο θεμελίωσης ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση. 


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Εδαφομηχανική


Περιεχόμενα

Το μάθημα αποτελείται από τις παρακάτω ενότητες: Διαφραγματικοί Τοίχοι Καθιζήσεις Πιέσεις Επαφής Εδάφους Θεμελίου Φέρουσα Ικανότητα Φέρουσα Ικανότητα Επιφάνειας

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: Εμμανουήλ Βαϊρακτάρης
Τμήμα: Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών
Ίδρυμα: ΤΕΙ Πειραιά
Θεματική Περιοχή: Επιστήμες Πολιτικού Μηχανικού
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ