ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ [open]


Το μάθημα αναπτύσσει τις βασικές έννοιες για την ενέργεια (ορολογία, βασικούς νόμους, σχέσεις μετατροπής) και τις διάφορες μετατροπές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την παραγωγή θερμότητας και ηλεκτρισμού. Περιγράφει τα μοντέλα εκτίμησης του δυναμικού, την διαθέσιμη τεχνολογία, την οικονομικότητα των συστημάτων και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις οι οποίες επέρχονται με την εισαγωγή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό σύστημα. Οι βασικές μορφές των ώριμων τεχνολογιών για την ηλιακή ενέργεια, αιολική ενέργεια, γεωθερμία, υδροηλεκτρική ενέργεια, και την βιομάζα αναπτύσσονται διεξοδικά.


Στόχοι Μαθήματος

Η εξοικείωση του εκπαιδευόμενου στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην εκτίμηση του δυναμικού, την επιλογή της κατάλληλης τεχνολογίας, τις διάφορες μετατροπές της ενέργειας προς παραγωγή χρήσιμης ενέργειας, και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

ΟΧΙ


Περιεχόμενα

ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΗΛΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ, ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (1) ΗΛΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ, ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (2) ΗΛΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ, ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (3) ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (1) ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (2) ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ (3) ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ (1) ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ (2) ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (3) ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΜΑΖΑ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A)


Εκπαιδευτές: Δίας Χαραλαμπόπουλος
Τμήμα: Τμήμα Περιβάλλοντος
Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Θεματική Περιοχή: Γεωεπιστήμες και Επιστήμες Περιβάλλοντος
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ