Προγραμματισμός Η/Υ ΙΙ (Εργαστήριο)


Βασικές εισαγωγικές έννοιες Προγραμματισμού Η/Υ. Χρήση της γλώσσας προγραμματισμού MATLAB, μιας από τις πλέον σύγχρονες και αποτελεσματικές στην επίλυση προβλημάτων ηλεκτρολογίας-μηχανολογίας(engineering problems). Η Γλώσσα Προγραμματισμού MATLAB είναι μια γλώσσα προγραμματισμού υψηλού επιπέδου που απευθύνεται σε σπουδαστές με λίγη ή καθόλου εμπειρία στον προγραμματισμό Η/Υ. Με την απλή και παράλληλα δομημένη μορφή της δίνει την δυνατότητα στους σπουδαστές να επιλύουν προβλήματα υπολογιστικού ή άλλου χαρακτήρα, να εξοικειωθούν με προγραμματιστικές τεχνικές ανάλογης μορφής με αυτά που πρόκειται να αντιμετωπίσουν στα μαθήματα επόμενων εξαμήνων όπως Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου (ΣΑΕ), Σχεδίαση κυκλωμάτων και Μικροϋπολογιστές. Τέλος αναλύονται βασικές εντολές και τεχνικές του πακέτου SIMULINK για την οπτικοποίηση των μοντέλων υπό ανάπτυξη.


Στόχοι Μαθήματος

Με την συμπλήρωση του μαθήματος ο φοιτητής θα πρέπει να είναι σε θέση: Να κατανοήσει ο φοιτητής τις έννοιες της αλγοριθμικής σκέψης, τις βασικές αρχές και την λογική πάνω στον προγραμματισμό και στην ανάπτυξη κώδικα. Να δημιουργεί δομημένης μορφής προγράμματα που συμπεριλαμβάνουν την κλήση συναρτήσεων(function calls) και την διαδικασία εισόδου/εξόδου δεδομένων στο περιβάλλον MATLAB. Να χρησιμοποιεί δομημένες μορφές δεδομένων όπως οι πίνακες στα προγράμματα που αναπτύσσει Να υλοποιεί, εκσφαλματώνει και παρουσιάζει την ακρίβεια των προγραμμάτων στο περιβάλλον MATLAB. Να μπορεί να εκφράζει με σαφήνεια το documentation του προγράμματος Να μπορεί να εφαρμόσει τα παραπάνω σε θέματα ηλεκτρολογίας, αυτόματου ελέγχου και πληροφορικής. Να κατανοήσει ο φοιτητής τη χρησιμότητα των πινάκων (μονοδιάστατων – δισδιάστατων) και των συναρτήσεων στον προγραμματισμό .


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Δεν υπάρχει προαπαιτούμενο μάθημα


Περιεχόμενα

Εισαγωγή στη Δημιουργία διανυσμάτων και πινάκων μέσω του Matlab Αρχεία και συναρτήσεων Εντολές Συνθήκης Εντολές επανάληψης Πολυώνυμα Γραφικές παραστάσεις Εισαγωγή στα Σ.Α.Ε Simulink

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: Ροδή Τσαγκαλίδου
Τμήμα: Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ
Ίδρυμα: ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Θεματική Περιοχή: Επιστήμες Υπολογιστών, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ