Kατάρτιση του προσωπικού υποστήριξης ανάπτυξης ψηφιακών μαθημάτων


Το μάθημα απευθύνεται πρωτίστως στο προσωπικό υποστήριξης ανάπτυξης ψηφιακών μαθημάτων, και δευτερευόντως στα μέλη ΔΕΠ που επιθυμούν να λάβουν περισσοτέρες πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη ψηφιακών μαθημάτων. Συγκεντρώνει το υλικό κατάρτισης που χρησιμοποιήθηκε κατά την κατάρτιση του προσωπικού υποστήριξης.


Στόχοι Μαθήματος

Μετά το τέλος του μαθήματος οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να αναπτύσσουν ψηφιακά μαθήματα τα οποία θα ακολουθούν συγκεκριμένες προδιαγραφές, όπως αυτές προτείνονται από τα έργα που αφορούν στην ανάπτυξη ανοικτών μαθημάτων.  Το προσωπικό υποστήριξης θα είναι σε θέση να υποστηρίζει τα μέλη ΔΕΠ ενώ τα μέλη ΔΕΠ θα μπορούν να αναπτύσσουν μόνοι τα ψηφιακά τους μαθήματα.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

-


Περιεχόμενα

Το έργο - Oι βασικές υποδομές και υπηρεσίες Η δομή και οι προδιαγραφές ενός Ανοικτού Ψηφιακού Μαθήματος Διαδικασία ανάπτυξης ΑΨΜ - Φάσεις Φάση 1 - Προεργασία Φάση 2 - Προετοιμασία υλικού: Α. Θέματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας Φάση 2 - Προετοιμασία υλικού: Β. Θέματα Προσβασιμότητας Υλικού Φάση 3 - Ανάπτυξη ΑΨΜ στην πλατφόρμα Open eClass Φάση 4 - Ανάρτηση πολυμεσικού περιεχομένου στην πλατφόρμα Open Delos

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A+)


Εκπαιδευτές: Παντελής Μπαλαούρας, Κωνσταντίνος Τσιμπάνης, Μαριάνθη Πετράκη
Τμήμα: Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου
Ίδρυμα: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Θεματική Περιοχή: Άλλο Επιστημονικό Υπο-Πεδίο
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ