Κόστος & Προϋπολογισμός Κατασκευών


Κατανόηση του τρόπου επιμετρήσεων των διαφόρων τεχνικών έργων και της μεθόδου κοστολόγησής τους. Μέθοδοι συμβατικής προκοστολόγησης τεχνικών έργων και πραγματοποιούμε νο κόστος. Προϋπολογισμός δαπανών και αναμενόνενο κέρδος. Συμβατικός προϋπολογισμός τεχνικών έργων. Δημόσια -Ιδιωτικά έργα.


Στόχοι Μαθήματος

Αναμενόμενα μαθησιακά αποτελέσματα: Η γνώση της σύνταξης του κόστους ( με τις βελτιώσεις του ) και του προϋπολογισμού κατασκευής είναι η βάση του οικονομικού σχεδιασμού ενός έργου, σε εποχή έντονου ανταγωνισμού. Η γνώση εφαρμογής - ελέγχου της προόδου του έργου σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές και το σχεδιασμό κόστους η προϋπολογισμού. Οι παραπάνω γνώσεις είναι απαραίτητες για τον Τεχνολόγο Πολιτικό Μηχανικό Δομικών Εργων, για την άσκηση του επαγγέλματος στον δημόσιο-ιδιωτικό τομέα.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Όχι


Περιεχόμενα

Κατανόηση του τρόπου επιμετρήσεων των διαφόρων τεχνικών έργων και της μεθόδου κοστολόγησής τους. Μέθοδοι συμβατικής προκοστολόγησης τεχνικών έργων και πραγματοποιούμε νο κόστος. Προϋπολογισμός δαπανών και αναμενόνενο κέρδος.Συμβατικός προϋπολογισμός τεχνικών έργων. Δημόσια -Ιδιωτικά έργα.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: Ιωάννης Λιαλιαμπής
Τμήμα: Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής (ΤΕ)
Ίδρυμα: ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας
Θεματική Περιοχή: Επιστήμες Πολιτικού Μηχανικού
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Παρόμοια Διανομή

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ