Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών & Επικοινωνιών [open]


The course introduces to undergraduate students the computer science, information systems and telecommunications and networks. Also it designates the technologies and applications in the private and public sectors that utilize information and communication systems. The course concludes by analyzing security, privacy and social impacts of these technologies.


Objectives

Επιδιωκόμενα μαθησιακά αποτελέσματα: Κατανόηση βασικών εννοιών των επιστημών πληροφορικής και επικοινωνιών. Δεξιότητες εκπόνησης εργασιών, παρουσίασης εργασιών δια ζώσης και με τεχνολογιές παγκόσμιου ιστού. Αναμενόμενα αποτελέσματα: Με την ολοκλήρωση του μαθήματος ο εκπαιδευόμενος αναμένεται να κατανοεί τις βασικές έννοιες των πληροφοριακών συστημάτων, των τηλεπικοινωνιών και δικτύων, των υπολογιστών και να γνωρίζει τις βασικές αρχές της αρχιτεκτονικής των υπολογιστών, των δικτύων υπολογιστών και επικοινωνιών, των τεχνολογιών διαδικτύου και παγκόσμιου ιστού, του ηλεκτρονικού και κινητού επιχειρείν, της ασφάλειας και της προστασίας της ιδιωτικότητας.


Prerequisites

Κανένα


Syllabus

Δομή περιεχομένων μαθήματος: Οι σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών και προοπτικές για το μέλλον Το εννοιολογικό πλαίσιο των πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων Βασικές αρχές λειτουργίας των υπολογιστών και ιστορική αναδρομή Σχεδιασμός ιστοσελίδων και ιστοτόπων Στοιχεία οργάνωσης υπολογιστών Στοιχεία δικτύων υπολογιστών Εισαγωγή στην τεχνολογία λογισμικού Ηλεκτρονικό επιχειρείν με τη χρήση τεχνολογιών διαδικτύου και κινητών ασύρματων συσκευών Ηλεκτρονική διακυβέρνηση Κοινωνικές και νομικές διαστάσεις της κοινωνίας της πληροφορίας Ασφάλεια πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων και προστασία της ιδιωτικότητας Το επιστημολογικό υπόβαθρο του γνωστικού πεδίου των πληροφοριακών συστημάτων Σύνοψη μαθήματος και προκλήσεις για το μέλλον   Περιεχόμενα μαθήματος Θεμελιώδεις έννοιες: Δεδομένα, Πληροφορία, Πληροφοριακό Σύστημα. Τεχνολογίες διαδικτύου, κατασκευή ιστοσελίδων με την HTML. Στοιχεία οργάνωσης υπολογιστών. Στοιχεία δικτύων υπολογιστών. Βασικές αρχές της τεχνολογίας λογισμικού. Εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Στοιχεία ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικότητας. Επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή, στην εκπαίδευση, στην οικονομία, στη δημοκρατία και τη διακυβέρνηση, στην απασχόληση. Κοινωνικός αποκλεισμός και ψηφιακός αναφαλβητισμός. Κοινωνικά δίκτυα και ψηφιακή παγκοσμιοποίηση. Τρέχουσες τάσεις και προκλήσεις για το μέλλον.

COURSE DETAILS

Level:

Type:

Undergraduate

(A)


Instructors: Spyros Kokolakis
Department: Department of Information & Communication Systems Engineering
Institution: Aegean University
Subject: Computer and Electronic Engineering
Rights: CC - Attribution-NonCommercial-ShareAlike

Visit Course Page

SHARE THIS COURSE
RELATED COURSES