Τεχνολογία και ποιότητα λιπών & ελαίων (Ε)


Το εργαστήριο εισάγει τους σπουδαστές στις βασικές κατηγορίες και στον ποιοτικό έλεγχο των λιπιδίων καθώς επίσης και στις βασικές διεργασίες της βιομηχανίας λιπαρών υλών.


Στόχοι Μαθήματος

Το εργαστήριο αποσκοπεί στο να: Εξοικειωθούν οι σπουδαστές με τις αναλυτικές τεχνικές ελέγχου της ποιότητας των λιπαρών υλών. Καταστούν οι σπουδαστές ικανοί να αξιολογούν τους ελαιούχους σπόρους που αποτελούν τις πρώτες ύλες για την παραγωγή λιπαρών υλών. Εξοικειωθούν με τους τρόπους παραγωγής λιπαρών υλών. Καταστούν οι σπουδαστές ικανοί να αξιοποιούν και να εφαρμόζουν φυσικές και χημικές σταθερές προκειμένου να ταυτοποιήσουν μια λιπαρή ύλη, ώστε να είναι σε θέση να ανιχνεύσουν και να προσδιορίσουν πιθανή νοθεία. Μπορούν οι σπουδαστές να σχεδιάζουν νέα προϊόντα και να λύνουν τεχνολογικά προβλήματα της βιομηχανίας των λιπαρών υλών που έχουν σχέση με την παραγωγή, διακίνηση και συντήρηση των παραγόμενων προϊόντων.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Γενική Χημεία, Οργανική Χημεία, Ποσοτική Αναλυτική Χημεία


Περιεχόμενα

Εισαγωγή στα λιπίδια Χημικές σταθερές των λιπαρών υλών που βασίζονται στα λιπαρά οξέα (αριθμοί σαπωνοποίησης, οξύτητας, εστέρων) – Άσκηση 1 Χημικές σταθερές των λιπαρών υλών που βασίζονται στα λιπαρά οξέα (αριθμοί σαπωνοποίησης, οξύτητας, εστέρων) – Άσκηση 2 Έλαια Παραγωγή των λιπαρών υλών Απορητίνωση

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: Ιωάννης Τσάκνης
Τμήμα: Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων
Ίδρυμα: ΤΕΙ Αθήνας
Θεματική Περιοχή: Επιστήμες Τροφίμων και Διατροφής
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ