Βάσεις Δεδομένων ΙΙ


Στο μάθημα Βάσεις Δεδομένων ΙΙ εξετάζονται σε βάθος οι λειτουργίες ενός Συστήματος Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων (ΣΔΒΔ) καθώς και ΣΔΒΔ για βάσεις δεδομένων κειμένου και γεωγραφικές βάσεις δεδομένων.


Στόχοι Μαθήματος

Παρουσίαση εμπορικών συστημάτων βάσεων δεδομένων, κατανόηση προηγμένων λειτουργιών των συστημάτων βάσεων δεδομένων. Διαχείριση βάσεων δεδομένων στο διαδίκτυο. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος ο φοιτητής / τρια θα είναι σε θέση να:   Περιγράψει τις εργασίες σε ένα ΣΔΒΔ κατά την κατάθεση ενός ερωτήματος Κατανοήσει τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν λόγω του ταυτοχρονισμού κατά την υποβολή ερωτημάτων σε ένα εμπορικό ΣΔΒΔ Σχεδιάσει τις απαραίτητες ενέργειες του ΣΔΒΔ για τον έλεγχο συνδρομικότητας Συγκρίνει τις αρχιτεκτονικές των ΣΔΒΔ Αξιολογήσει ένα ΣΔΒΔ βάσει του σχεδιασμού του Περιγράψει την ροή της πληροφορίας σε κατανεμημένα ΣΔΒΔ μέσω του Διαδικτύου Περιγράψει το συντακτικό της XML και της JSON Αναπτύξει κατανεμημένα σχήματα βάσεων δεδομένων Αναπτύξει εφαρμογές Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων Υπολογίσει μετρικές εξόρυξης πληροφορίας


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Έχει προαπαιτούμενο μάθημα  το ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Ι


Περιεχόμενα

Βασικά χαρακτηριστικά και σύγκριση των εμπορικών συστημάτων διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων. Συστήματα διαχείρισης κειμένων, τεχνικές δεικτοδότησης, μέτρηση απόδοσης, μοντέλα δεδομένων, η χρήση τους στην επιχείρηση. Αντικειμενοστραφείς βάσεις δεδομένων, βασικές έννοιες, η χρήση τους στην επιχείρηση. Πολυδιάστατες βάσεις δεδομένων, βασικές έννοιες, μέθοδοι υλοποίησης, ο ρόλος τους στην ανάλυση των επιχειρηματικών δεδομένων. Η ενοποιημένη γλώσσα σχεδιασμού (UML). Σκανδάλη (trigger). Αποθηκευμένες διαδικασίες (stored procedures). Δομές Ευρετηρίων και κατακερματισμός (Indexing and Hashing). QBE. Tεχνικές Ελέγχου Συνδρομικότητας, Tεχνικές Aνάκαμψης Βάσεων Δεδομένων, Aσφάλεια και Δικαιοδοσία σε Βάσεις Δεδομένων, Eπεκταμένα Μοντέλα Δεδομένων για Προχωρημένες Εφαρμογές, Kατανεμημένες Βάσεις Δεδομένων και Αρχιτεκτονική Εξυπηρέτη-Εξυπηρετούμενου, XML - PHP και Βάσεις Δεδομένων στο Διαδίκτυο, Έννοιες Εξόρυξης Δεδομένων, Βασικά χαρακτηριστικά και σύγκριση των εμπορικών συστημάτων διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων. Αντικειμενοστραφείς βάσεις δεδομένων, βασικές έννοιες.  

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: Σταμάτης Δραγουμάνος
Τμήμα: Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία
Ίδρυμα: ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
Θεματική Περιοχή: Άλλο Επιστημονικό Υπο-Πεδίο
Άδεια Χρήσης: CC - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ