Μέθοδοι Διδασκαλίας της Αγγλικής


Το μάθημα αυτό προϋποθέτει τις γνώσεις που αποκτήθηκαν στο μάθημα «Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία στη Διδασκαλία και Εκμάθηση Ξένων Γλωσσών». Λαμβάνει υπόψη το Κοινό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ) του Συμβουλίου της Ευρώπης, τα ελληνικά προγράμματα σπουδών για τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στο σχολείο και τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες εκμάθησης των ξένων γλωσσών γενικότερα, και της αγγλικής ειδικότερα, στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Βασικός του στόχος είναι να εξοικειώσει συστηματικά τους/τις φοιτητές/τριες με τις γνωστότερες πρακτικές της διδακτικής της αγγλικής γλώσσας και να τους προσφέρει ευκαιρίες να ασκηθούν σε μεθοδολογίες και τεχνικές που αποβλέπουν στην ανάπτυξη των ποικίλων ικανοτήτων για την κατανόηση και παραγωγή γραπτών και προφορικών κειμένων.


Στόχοι Μαθήματος

Απώτερος σκοπός του μαθήματος είναι να προετοιμάσει μελλοντικούς/ές καθηγητές/τριες της αγγλικής ως ξένης γλώσσας που θα είναι σε θέση να σχεδιάσουν ή/και να εφαρμόσουν προγράμματα γλωσσικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και να διδάξουν μαθητές/τριες διαφορετικού επιπέδου και ηλικίας, οι οποίοι/ες μαθαίνουν την αγγλική για διαφορετικούς σκοπούς και υπό διαφορετικές συνθήκες εντός και εκτός του συστήματος της επίσημης εκπαίδευσης. Παράλληλα, επιδιώκει την κριτική αντιμετώπιση των πρακτικών αυτών στο βαθμό που δεν ανταποκρίνονται στις κοινωνικές και εκπαιδευτικές γλωσσικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας ή/και στις νέες κοινωνικές συνθήκες και το νέο ήθος επικοινωνίας, όπως αυτά διαμορφώνονται εκτός αλλά κυρίως εντός Ευρώπης. Το μάθημα έχει κατεξοχήν πρακτικό χαρακτήρα και αποτελεί μέρος του Προγράμματος Αρχικής Κατάρτισης στη Διδασκαλία της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας. Οι εκπαιδευόμενοι/ες εμπλέκονται σε ομαδικές και ατομικές ασκήσεις και εργασίες, τις οποίες υλοποιούν μέσα και έξω από την αίθουσα διδασκαλίας.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Το μάθημα αυτό προϋποθέτει τις γνώσεις που αποκτήθηκαν στο υποχρεωτικό μάθημα του 5ου εξαμήνου «Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία στη Διδασκαλία και Εκμάθηση Ξένων Γλωσσών».


Περιεχόμενα

Το Πρόγραμμα Εκμάθησης της Αγγλικής σε Πρώιμη Παιδική Ηλικία (ΠΕΑΠ) Το Νέο Ενιαίο Πρόγραμμα Σποδών Ξένων Γλωσσών (ΕΠΣ-ΞΓ) Γραμματική Λεξιλόγιο Δεξιότητες κατανόησης γραπτού λόγου Δεξιότητες κατανόησης προφορικού λόγου Δεξιότητες παραγωγής προφορικού λόγου Δεξιότητες παραγωγής γραπτού λόγου

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A+)


Εκπαιδευτές: Ευδοκία Καραβά
Τμήμα: Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
Ίδρυμα: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Θεματική Περιοχή: Παιδαγωγική
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ