Μετεωρολογία - Κλιματολογία (FP164)


Ατμόσφαιρα Η ακτινοβολία στην ατμόσφαιρα Θερμοκρασία Αέρα Εδάφους, Υδάτων, Ωκεανών και Θαλασσών Ατμοσφαιρική πίεση Ανεμος Το νερό στην ατμόσφαιρα Ατμοσφαιρικές διαταράξεις Κατάταξη και περιγραφή των κλιμάτων της Γης Κλίμα Ελλάδος Μετεωρολογικά όργανα, κ.α.


Στόχοι Μαθήματος

Στόχος του μαθήματος είναι να δώσει στον σπουδαστή τις απαραίτητες γνώσεις για την κατανόηση των Μετε-ωρολογικών Φαινομένων και Παραμέτρων. Παρέχονται οι γνώσεις που απαιτούνται για την ανάλυση των μετε-ωρολογικών φαινομένων και παραμέτρων ώστε να είναι εφικτός ο προσδιορισμός του μικροκλίματος δεδομένωνπεριοχών. Με την ολοκλήρωση του μαθήματος αυτού, ο σπουδαστής θα είναι σε θέση να αναλύει χάρτες και-ρού με σκοπό αυτή καθ’ αυτή τη πρόγνωση του καιρού. Προσέγγιση βασικών αρχών μετεωρολογίας


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα


Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ατμόσφαιρα Η ακτινοβολία στην ατμόσφαιρα Θερμοκρασία Αέρα Εδάφους, Υδάτων, Ωκεανών και Θαλασσών Ατμοσφαιρική πίεση Ανεμος Το νερό στην ατμόσφαιρα Ατμοσφαιρικές διαταράξεις Κατάταξη και περιγραφή των κλιμάτων της Γης Κλίμα Ελλάδος Μετεωρολογικά όργανα, κ.α.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: Παντελής Σουπιός
Τμήμα: Τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πόρων & Περιβάλλοντος
Ίδρυμα: ΤΕΙ Κρήτης
Θεματική Περιοχή: Άλλο Επιστημονικό Υπο-Πεδίο
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ