Βρέθηκαν 297 μαθήματα
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΒΑΘΜΙΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

ΤΥΠΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
medicine science health professions subject

ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ Ι

Μιχάλης Ζωγραφάκης - Προπτυχιακό - (A-)
Νοσηλευτικής, ΤΕΙ Κρήτης

-

medicine science health professions subject

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ

Νικόλαος Ρίκος - Προπτυχιακό - (A-)
Νοσηλευτικής, ΤΕΙ Κρήτης

-

other discipline image

Στατιστική Ι

Ελένη Γιαννακοπούλου - Προπτυχιακό - (A-)
Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοικονομικής, ΤΕΙ Κρήτης

Σκοπός του Μαθήματος 1. Η κατανόηση των βασικών εννοιών και η χρήση των σύγχρονων εργαλείων της στατιστικής, με ιδιαίτερη έμφαση σε προβλήματα διοίκησης και οικονομίας 2. Να αποτελέσει το μάθημα την απαραίτητη υποδομή πάνω στην οποία θα βασισθεί η διδασκαλία και άλλων μαθημάτων του προγράμματος σπουδών.

other discipline image

Μηχανική Όραση

Αλέξανδρος Μακρής - Μεταπτυχιακό - (A-)
Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε., ΤΕΙ Κρήτης

Το μάθημα αυτό αποτελεί μια εισαγωγή στην μηχανική όραση. Στα πλαίσια αυτού του μαθήματος θα διδαχθούν επιλεγμένα θέματα μηχανικής όρασης που συμπεριλαμβάνουν την μοντελοποίηση των οπτικών αισθητήρων, προβολική γεωμετρία, χαρακτηριστικά εικόνων όπως το χρώμα και η υφή, καθώς και τεχνικές για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων όπως η αναγνώριση και η παρακολούθηση αντικειμένων και η τρισδιάστατη ανακατασκευή του χώρου από εικόνες.

natural sciences subject

Ηλεκτρονική Ι (ΘΕΩΡΙΑ) (EL219)

Ιωάννης Χατζάκης - Προπτυχιακό - (A-)
Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε., ΤΕΙ Κρήτης

Η πρώτη επαφή με τις εφαρμογές των ημιαγωγών. Οι σπουδαστές θα πρέπει να αποκτήσουν την ικανότητα να αναγνωρίζουν τα βασικά ηλεκτρονικά εξαρτήματα (διόδους, τρανζίστορ επαφής, FET, MOSFET) σε ένα κύκλωμα καθώς και τη συνδεσμολογία τους. Λειτουργία των εξαρτημάτων στις χαμηλές συχνότητες.

other discipline image

Τεχνικές Μελέτες και Νομοθεσία (EL234)

Νικήτας -Άρης Παπαδάκης - Προπτυχιακό - (A-)
Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε., ΤΕΙ Κρήτης

Αντικείμενο του μαθήματος αποτελεί η εισαγωγή των φοιτητών του Τμήματος Ηλεκτρονικής σε διαδικασίες, έννοιες και το θεσμικό πλαίσιο που θα συναντήσουν στην μελλοντική τους επαγγελματική πορεία, και όπου θα κληθούν να αξιοποιήσουν τις επιστημονικές γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν κατά την διάρκεια των σπουδών τους. Ειδικότερα, οι ενότητες του μαθήματος έχουν ως κάτωθι: Διαδικασίες έκδοσης νόμων, διαταγμάτων και αποφάσεων του κράτους. Αποτελεσματικός τρόπος αναζήτησης νομοθεσίας. Μελέτες (Αναγκαιότητα και περιεχόμενο τεχνικών μελετών, θεσμικό πλαίσιο μελετών, ιδιωτικές μελέτες, κατηγορίες μελετών με έμφαση στις ηλεκτρομηχανολογικές-ηλεκτρονικές μελέτες και στις μελέτες δικτύων Η/Υ και πληροφορικής. Μητρώα τεχνικών επαγγελμάτων για μελέτη και κατασκευή έργων δημοσίου (ΜΕΚ ΜΕΕΠ). Διαδικασία συμβάσεων για σύναψη μελετών με το Δημόσιο Διαδικασίες ανάθεσης και κατασκευής Δημοσίων έργων. Συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα Ρυθμίσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ηλεκτρονικής. Τεχνικές προδιαγραφές εσωτερικών δικτύων ηλεκτρονικών εγκαταστάσεων

natural sciences subject

Εφαρμογές των Lasers (EL172)

Κωνσταντίνος Πετρίδης - Προπτυχιακό - (A-)
Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε., ΤΕΙ Κρήτης

Οι εφαρμογές που θα καλυφθούν, μέσω μιας εβδομαδιαίας διάλεξης διάρκειας 2 ωρών στο Αμφιθέατρο, ειναι οι παρακάτω: Συστήματα Laser. Τα Laser στην πυρηνική σύντηξη. Εφαρμογές των Laser στην Φυσική και την Χημεία. Εφαρμογές των Laser στην Βιολογία. Εφαρμογές των Laser στην Ιατρική. Στρατιωτικές εφαρμογές των Laser. Περιβάλλον και Laser. Τα laser στη τρισδιάστατη απεικόνιση και η Ολογραφία. Συντήρηση έργων τέχνης με laser. Τα laser στις επίγειες τηλεπικοινωνίες. Τα laser στο διάστημα και στις διαστημικές τηλεπικοινωνίες. Βιομηχανικές Εφαρμογές των Laser. Τηλεμετρία με Laser. Τα laser στην διασκέδαση.

other discipline image

ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ - Χειμερινό εξάμηνο 2015

Μανόλης Τσικνάκης - Προπτυχιακό - (A-)
Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ, ΤΕΙ Κρήτης

Σκοπός του μαθήματος είναι να εισαγάγει τους σπουδαστές στην περιοχή της (βιο)ιατρικής πληροφορικής – ένα ιδιαίτερα απαιτητικό τομέα αναφορικά με ανάπτυξη σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων, ηλεκτρονικών υπηρεσιών και συστημάτων προστιθέμενης αξίας (π.χ. συστήματα στήριξης αποφάσεων). Το μάθημα θα επιτρέψει στους φοιτητές να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα των τεχνολογικών και άλλων προκλήσεων της περιοχής, μέσω της παρουσίασης των σύγχρονων θεμάτων Ιατρικής Πληροφορικής με σκοπό την επισκόπηση του σημαντικού αυτού χώρου έρευνας και ανάπτυξης. Το μάθημα αυτό θα χρησιμεύσει επίσης σαν αφετηρία για μια μακρόπνοη προσπάθεια συνολικότερης κάλυψης των γνωστικών αυτών αντικειμένων μέσω και άλλων μαθημάτων, τα οποία έχουν προγραμματιστεί να προσφερθούν σε προσεχή ακαδημαϊκά εξάμηνα.

other discipline image

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΩΝ

Μανόλης Προκοπάκης - Προπτυχιακό - (A-)
Κοινωνικής Εργασίας, ΤΕΙ Κρήτης

• Η έρευνα στην κοινωνική εργασία • Μελέτη - έρευνα σε ένα κοινωνικό θέµα σχετικό µε την Κοινωνική Εργασία. Η εργασία περιλαµβάνει: ορισµό - περιγραφή προβλήµατος, σχεδιασµό µεθοδολογίας, υλοποίηση έρευνας, ανάλυση δεδοµένων, τεκµηριωµένη παρουσίαση αποτελεσµάτων - προτάσεων. Για την επεξεργασία του θέµατος καθοδηγούνται από τον καθηγητή του µαθήµατος.

other discipline image

Εντερική & Παρεντερική Διατροφή (Εργαστήριο)

Βασιλική Χατζή - Προπτυχιακό - (A-)
Διατροφής και Διαιτολογίας, ΤΕΙ Κρήτης

Εκτίµηση της κατάστασης θρέψης, διαιτητικές ανάγκες σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη, υγρά, βιταµίνες, ιχνοστοιχεία. Τεχνητή ∆ιατροφή ασθενών στην εντατική νοσηλεία & βαρέως πάσχοντες. Τεχνητή ∆ιατροφή καρκινοπαθών. Τεχνητή ∆ιατροφή ασθενών µε παθήσεις γαστρεντερικού. Παιδιατρική διαιτητική υποστήριξη. ∆ιαιτητική υποστήριξη νεογνών. Οξεοβασική ισορροπία & ηλεκτρολύτες. Εντερική σίτιση προϊόντα. Οδοί & τεχνικές χορήγησης διαλυµάτων τεχνητής διατροφής. Αλληλεπιδράσεις φαρµάκων µε παρεντερική & εντερική σίτιση. Κατ’ οίκον νοσηλεία. Συνταγογράφηση τεχνητής διατροφής & παρακολούθηση, καταγραφή αποτελεσµάτων.