Οικονομικά Μαθηματικά


Τo μάθημα προσφέρει μία αναλυτική παρουσίαση των μαθηματικών που απαιτούνται στις οικονομικές αναλύσεις. Προκειμένου να κατανοηθούν οι μαθηματικές έννοιες, το βιβλίο ακολουθεί μια λογική ανάπτυξη των μαθηματικών εννοιών.


Στόχοι Μαθήματος

Να κατανοήσει ο φοιτητής τις έννοιες της: απλής κεφαλαιοποίησης και του τόκου. της τελικής αξίας κεφαλαίου. της εσωτερικής και της εξωτερικής προεξόφλησης. του ανατοκισμού, τις ιδιότητες δυνάμεων και των λογαρίθμων. του ονομαστικού και πραγματικού επιτοκίου. της συνεχούς κεφαλαιοποίησης. Να της καθαρής παρούσης αξίας. Επιπλέον, πραγματοποιούνται ασκήσεις επανάληψης των προηγούμενων ενοτήτων του μαθήματος. τις έννοιες των ράντων. τις έννοιες των διηνεκών ράντων της ράντες μέσω αντίστοιχων εφαρμογών-παραδειγμάτων. των δεικτών κερδοφορίας.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Δεν απαιτoύνται προαπαιτούμενα


Περιεχόμενα

Θέματα πρακτικής αριθμητικής και στοιχεία άλγεβρας Συνδυαστική ανάλυση Περί μοντέλων Η παράγωγος και οι κανόνες παραγώγισης Απλός τόκος Προεξόφληση με απλό τόκο Ισοδυναμία γραμματίων ή αντικατάσταση υποχρεώσεων Ανατοκισμός Ράντες Στοιχεία ασφαλιστικών μαθηματικών  

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: Νικόλαος Σαριαννίδης
Τμήμα: Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Ίδρυμα: ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Θεματική Περιοχή: Μαθηματικά
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ