Τεχνολογία και Ποιοτικός Έλεγχος Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προιόντων


Επιδίωξη του μαθήματος είναι να γνωρίσουν οι σπουδαστές τα συστατικά, τις ιδιότητες, τη θρεπτική αξία και τη μικροβιολογία του γάλακτος και των προϊόντων του.Επιπλέον, να εξοικιωθούν την τεχνολογία και τη διασφάλιση της ποιότητας των γαλακτοκομικών προϊόντων, αλλά και να καταστούν ικανοί να αντιμετωπίζουν προβλήματα ποιότητας και νοθείας γάλακτος και των προϊόντων του. Τέλος, θα εξοικιωθούν με ζητήματα Δημόσιας Υγείας σε σχέση με το γάλα.


Στόχοι Μαθήματος

Με την ολοκλήρωση του μαθήματος οι φοιτητές θα γνωρίζουν βασικές αρχές τεχνολογίας γάλακτος και γαλακτοκομικών καθώς και βασικές αρχές για τον ποιοτικό έλεγχο τους. Θα εξοικειωθούν με χώρους παραγωγής γάλακτος και προϊόντων και θα γνωρίζουν όλα τα σύγχρονα δεδομένα στην επιστήμη γάλακτος και θα μπορούν κριτικά να αντιμετωπίσουν ζητήματα σχετικά.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις.


Περιεχόμενα

Επιδίωξη του μαθήματος είναι να γνωρίσουν οι σπουδαστές τα συστατικά, τις ιδιότητες,  τη θρεπτική αξία και τη μικροβιολογία του γάλακτος και των προϊόντων του.Επιπλέον, να εξοικιωθούν την τεχνολογία και τη διασφάλιση της ποιότητας των γαλακτοκομικών προϊόντων, αλλά και να καταστούν ικανοί να αντιμετωπίζουν προβλήματα ποιότητας και νοθείας γάλακτος και των προϊόντων του. Τέλος, θα εξοικιωθούν με ζητήματα Δημόσιας Υγείας σε σχέση με το γάλα

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A+)


Εκπαιδευτές: Ελένη Μαλισσιόβα
Τμήμα: Tμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων
Ίδρυμα: ΤΕΙ Θεσσαλίας
Θεματική Περιοχή: Άλλο Επιστημονικό Υπο-Πεδίο
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ