Βιοχημεία Τροφίμων Ι


Το μάθημα αποτελεί το βασικό εισαγωγικό μάθημα στις έννοιες της Βιοχημείας Τροφίμων. Ή ύλη του μαθήματος στοχεύει στη μελέτη και κατανόηση των βιοχημικών και ενίοτε φυσικοχημικών διεργασιών και μεταβολών που λαμβάνουν χώρα κατά την μετατροπή της μη επεξεργασμένης πρώτης ύλης, όπως π.χ. το κρέας, το γάλα, τα δημητριακά, τα φρούτα και τα λαχανικά, σε εδώδιμο προϊόν ή σε νέου τύπου τρόφιμο. Τέλος, το μάθημα στοχεύει στην εκπαίδευση των φοιτητών σε βασικές μεθοδολογικές και πειραματικές προσεγγίσεις στο πεδίο της Βιοχημείας Τροφίμων.


Στόχοι Μαθήματος

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος οι φοιτητές θα είναι σε θέση να: Κατανοήσουν τις βασικές βιοχημικές μεταβολές στην μεταποίηση και επεξεργασία των τροφίμων Ενσωματώσουν τις γνώσεις τους στο σχεδιασμό νέων μεθοδολογικών και πειραματικών προσεγγίσεων στο πεδίο της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων Ενσωματώσουν τις γνώσεις τους στη μελέτη και κατανόηση άλλων συναφών επιστημών Μελετούν με αυτόνομο και κριτικό τρόπο Παρουσιάζουν τις γνώσεις τους, σε ειδικό και μη ειδικό κοινό, με πληρότητα και σαφήνεια


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Οργανική Χημεία (2ο Εξάμηνο) Βιοχημεία (3ο Εξάμηνο) Χημεία Τροφίμων (3ο Εξάμηνο)


Περιεχόμενα

Κρέας και Ψάρι Συνδετικός ιστός, συσταλτές πρωτεΐνες και μυοσφαιρίνη Συστολή μυός Μεταθανάτιες βιοχημικές μεταβολές των μυών   Γάλα Βιοσύνθεση των συστατικών του γάλακτος Σύσταση του γάλακτος Βιοχημικές διεργασίας στην παρασκευή προϊόντων γάλακτος   Δημητριακά Δομή και η σύσταση του σπόρου Βιοχημικές διεργασίας στην παρασκευή της μπύρας Βιοχημικές διεργασίας στην παρασκευή του ψωμιού   Φρούτα και Λαχανικά Μετασυλλεκτική αναπνοή Αλλαγές των χρωμάτων και της δομής Άρωμα και η γεύση   Η Αμαύρωση Των Τροφίμων Φαινολικές ενώσεις και ενζυμική αμαύρωση Μέθοδοι ελέγχου της ενζυμικής αμαύρωσης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: Έφη Τσακαλίδου
Τμήμα: Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου
Ίδρυμα: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Θεματική Περιοχή: Άλλες Γεωργικές Επιστήμες
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Παρόμοια Διανομή

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ