Ποσοτικές Μέθοδοι στη Διοίκηση Επιχειρήσεων I


Εισαγωγικό μάθημα στην παρουσίαση των κυριότερων υποδειγμάτων γραμμικού προγραμματισμού και των μεθόδων επίλυσής τους, καθώς και τεχνικών για τη λήψη αποφάσεων κάτω από συνθήκες κινδύνου και αβεβαιότητας.


Στόχοι Μαθήματος

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος ο φοιτητής / τρια θα είναι σε θέση να: Έχει βασική γνώση για τη φύση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της επιχειρησιακής έρευνας και τα είδη προτύπων που αυτή χρησιμοποιεί για την λήψη αποφάσεων σε βασικές κατηγορίες προβλημάτων της διοίκησης οργανωμένων συστημάτων. Διατυπώνει υποδείγματα γραμμικού προγραμματισμού (γ.π.) με βάση συγκεκριμένα παραδείγματα προβλημάτων. Επιλύει προβλήματα γ.π. με τη χρησιμοποίηση της μεθόδου simplex και των διαφόρων παραλλαγών της. Επιλύει ειδικά προβλήματα γ.π. όπως τα προβλήματα μεταφοράς και εκχώρησης. Χρησιμοποιεί πακέτα λογισμικού για την επίλυση προτύπων γ.π. με τη χρήση Η/Υ. Γνωρίζει τα κυριότερα κριτήρια για τη λήψη αποφάσεων σε συνθήκες κινδύνου και αβεβαιότητας και είναι σε θέσει να τα εφαρμόζει σε συγκεκριμένα παραδείγματα προβλημάτων.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Δεν υφίστανται προαπαιτούμενα μαθήματα.


Περιεχόμενα

Εισαγωγή στον Γραμμικό Προγραμματισμό. Γραφική Μέθοδος. Simplex. Προβλήματα γενικής Μορφής. Μέθοδος Simplex των 2 φάσεων. Ακέραιος Γραμμικός Προγραμματισμός. Ανάλυση Ευαισθησίας. Επίλυση προβλημάτων με χρήση Η/Υ. Προβλήματα Μεταφοράς. Προβλήματα Εκχώρησης. Λύσεις θεμάτων Προόδου.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A+)


Εκπαιδευτές: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΙΩΤΙΔΗΣ
Τμήμα: Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Ίδρυμα: ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Θεματική Περιοχή: Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ