Εισαγωγή στην Ψυχολογία


Το μάθημα προσφέρει μία συστηματική εισαγωγή στην επιστήμη της ψυχολογίας, μέσα από τις καθιερωμένες θεωρίες του κλάδου και τις πρόσφατες εξελίξεις. Στο τέλος του μαθήματος οι φοιτητές θα έχουν διαμορφώσει μία εικόνα για το αντικείμενο μελέτης της επιστήμης της ψυχολογίας και των κλάδων της, αλλά και για τις βασικές λειτουργίες του ανθρώπινου νου, όπως προσεγγίζονται από την επιστήμη της ψυχολογίας.


Στόχοι Μαθήματος

Το μάθημα προσφέρει μία συστηματική εισαγωγή στην επιστήμη της ψυχολογίας, μέσα από τις καθιερωμένες θεωρίες του κλάδου και τις πρόσφατες εξελίξεις. Στο τέλος του μαθήματος οι φοιτητές θα έχουνδιαμορφώσει μία εικόνα για το αντικείμενο μελέτης της επιστήμης της ψυχολογίας και των κλάδων της, αλλά και για τις βασικές λειτουργίες του  ανθρώπινου  νου, όπως  προσεγγίζονται  από  την  επιστήμη  τηςψυχολογίας.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Δεν υπάρχουν


Περιεχόμενα

Στο πλαίσιο του μαθήματος γίνεται μία εισαγωγή στην ιστορία και τη θεωρία της ψυχολογίας. Παρουσιάζονται οι σύγχρονες θεωρήσεις, οι κύριοι τομείς της ψυχολογίας, οι μέθοδοι έρευνας και η δεοντολογία. Εξετάζονται οι βιολογικές βάσεις της συμπεριφοράς και της νόησης καθώς  και  η  οντογενετική  τους  ανάπτυξη. Τέλος  παρουσιάζονται αναλυτικά οι βασικές λειτουργίες του ανθρώπινου νου (αισθητηριακές διεργασίες,  αντίληψη,  συνείδηση,  μνήμη,  γλώσσα,  σκέψη,  μάθηση, κίνητρα, συγκίνηση)

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: ΕΙΡΗΝΗ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ
Τμήμα: Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολικη ηλικία
Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Πατρών
Θεματική Περιοχή: Παιδαγωγική
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ