Τοπογραφικές αποτυπώσεις μνημείων και αρχαιολογικών χώρων


Σκοπός και χρησιμότητα των αποτυπώσεων μνημείων και αρχαιολογικών χώρων. Μέθοδοι απεικόνισης τεκμηρίωσης. Δίκτυα ελέγχου των αποτυπώσεων. Οριζόντιες και κατακόρυφες τομές. Κλίμακες σχεδίων και ακρίβειες. Απεικόνιση μη επιπέδων επιφανειών. Βασικά σχέδια,σχέδια λεπτομερειών και θεματικά σχέδια. Αυτοματισμός στο πεδίο και στο γραφείο - CAD.


Στόχοι Μαθήματος

Το μάθημα αυτό στοχεύει στην παρουσίαση των βασικών μεθόδων αποτύπωσης ενός μνημείου. Με το πέρας της μελέτης ο ενδιαφερόμενος θα γνωρίζει πώς ορίζεται ένα μνημείο και πώς μπορεί να αποτυπωθεί με βάση τις τοπογραφικές μεθόδους.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Βασική γνώση τοπογραφίας.


Περιεχόμενα

Ιστορική αναδρομή και ορισμός μνημείου Κατηγορίες αποτυπώσεων, ζητούμενα και προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν και παρουσίαση των γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών Μέθοδοι εφαρμογής της τοπογραφίας στην αποτύπωση μνημείων Αναλυτική περιγραφή του G.P.S. και της χρηστικότητάς του Η εφαρμογή της φωτογραμμετρίας στις αποτυπώσεις και ανάλυση των μεθόδων της Γεωφυσικές διασκοπήσεις και θαλάσσιες γεωφυσικές μέθοδοι Το 3D Laser Scanner και η μέθοδος λειτουργίας του.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: Κωνσταντίνος Τοκμακίδης
Τμήμα: Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών
Ίδρυμα: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Θεματική Περιοχή: Άλλες Επιστήμες Μηχανικής και Τεχνολογίας
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Παρόμοια Διανομή

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ