Γεωργικά φάρμακα ΙΙ


Το μάθημα επικεντρώνεται στην τυποποίηση των γεωργικών φαρμάκων, στο ρόλο των προσθετικών-βελτιωτικών ουσιών, ενώ γίνεται λεπτομερής παρουσίαση των ειδών των σκευασμάτων γεωργικών φαρμάκων. Παρουσιάζεται ο έλεγχος των γεωργικών φαρμάκων, η επιλογή της κατάλληλης μεθόδου, οι τεχνικές δειγματοληψίας και οι διαχωριστικές τεχνικές στην ανάλυση των γεωργικών φαρμάκων. Τέλος, παρουσιάζονται οι κανόνες ορθής και ασφαλούς χρήσης γεωργικών φαρμάκων, οι επιδράσεις τους στον άνθρωπο, οι κατηγορίες τοξικότητας που προκαλούν, η ασφαλής χρησιμοποίηση, διακίνηση και αποθήκευση γεωργικών φαρμάκων και οι προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται κατά τη χρήση γεωργικών φαρμάκων.


Στόχοι Μαθήματος

Η κατανόηση του σκοπού της τυποποίησης, των παραγόντων που την καθορίζουν, των μορφών και των ειδών σκευασμάτων που τυποποιούνται τα γεωργικά φάρμακα. Η κατανόηση των αρχών και των μεθόδων ανάλυσης για τον έλεγχο γεωργικών φαρμάκων. Η κατανόηση των αρχών ασφαλούς χρήσης και διακίνησης γεωργικών φαρμάκων και των επιπτώσεων που μπορούν να προκύψουν από την μη ορθή χρήση.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Γενική και Ανόργανη Χημεία (Ν001Υ). https://elearning.auth.gr/enrol/index.php?id=601 Εισαγωγή στα Γεωργικά Φάρμακα (Ν061Ε). https://elearning.auth.gr/enrol/index.php?id=5982


Περιεχόμενα

Τυποποίηση Γεωργικών Φαρμάκων. Έλεγχος Γεωργικών Φαρμάκων. Έλεγχος ποιότητας σκευασμάτων Γεωργικών Φαρμάκων. Αρχές και μέθοδοι ανάλυσης Γεωργικών Φαρμάκων. Αρχές ορθής και ασφαλούς χρήσης και διακίνησης Γεωργικών Φαρμάκων.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: Ουρανία Μενκίσογλου-Σπυρούδη
Τμήμα: Τμήμα Γεωπονίας
Ίδρυμα: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Θεματική Περιοχή: Γεωεπιστήμες και Επιστήμες Περιβάλλοντος
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Παρόμοια Διανομή

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ