Αξιολόγηση Επενδύσεων


Σκοπός του μαθήματος είναι η κατανόηση βασικών εννοιών αναφορικά με τo στόχο της χρηματοοικονομικής διοίκησης, κατανόησης του χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο λειτουργεί η επιχείρηση και η απόκτηση θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων για την ορθή μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθηθεί για την αξιολόγηση των επενδύσεων σε πάγια στοιχεία σε συνθήκες βεβαιότατος, εκτίμησης του κόστους κεφαλαίου και διαχείριση κινδύνου σε συνθήκες αβεβαιότητας.


Στόχοι Μαθήματος

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος ο φοιτητής / τρια θα είναι σε θέση να:  Γνωρίζει τον αντικειμενικό σκοπό της επιχείρησης από άποψη χρηματοοικονομικής διοίκησης.  Κατανοεί την χρονική αξία χρήματος  Έχει γνώση των διαφόρων μεθόδων αξιολόγησης των επενδύσεων σε πάγια στοιχεία σε συνθήκες βεβαιότατος.  Είναι σε θέση να υπολογίζει το κόστος κεφαλαίου της επιχείρησης.  Αναλύει την διαχείριση κινδύνου σε συνθήκες αβεβαιότητες..  Υπολογίζει τις ταμιακές ροές των επενδυτικών προγραμμάτων.  Αναλύει και υπολογίζει το κόστος των πηγών χρηματοδότησης, εφαρμόζοντας τα κατάλληλα υποδείγματα.. Προβλέπει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της επιχείρησης  


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Βασικές γνώσεις λογιστικής και μαθηματικών. Δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα μαθήματα.  


Περιεχόμενα

    Εισαγωγή  Χρονική αξία χρήματος.  Δανεια  Κόστους κεφαλαίου.  Προϋπολογισμός δαπανών κεφαλαίου και αξιολόγηση επενδύσεων υπό καθεστώς  βεβαιότητας .  Διαχείριση κινδύνου και αξιολόγηση επενδύσεων υπό καθεστώς αβεβαιότητας  Ανάλυση χαρτοφυλακίου  Νεκρό σημείο του κύκλου εργασιών.  Προβλέψεις χρηματοδοτικών αναγκών     Διαχείριση ταμείου και διαπραγματεύσιμων χρεογράφων.  

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A+)


Εκπαιδευτές: Ιωάννης Ζιώγας
Τμήμα: Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Ίδρυμα: ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Θεματική Περιοχή: Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ