Οικονομική Ανάλυση Ι


Το μάθημα στοχεύει στην κατανόηση βασικών εννοιών της οικονομικής θεωρίας και εισάγει τους φοιτητές στη μέθοδο, τις τεχνικές, τα εργαλεία και τον τρόπο προσέγγισης της οικονομικής ανάλυσης στο πεδίο της μικροοικονομίας.


Στόχοι Μαθήματος

Το μάθημα στοχεύει στη διδασκαλία θεμελιωδών εννοιών της οικονομικής επιστήμης, με έμφαση στη μικροοικονομία, σε σχέση με τα εξής: 1. Θεμελιώδεις έννοιες της οικονομικής ανάλυσης 2.Τα οφέλη του εμπορίου 3. Οι αγοραίες δυνάμεις της προσφοράς και ζήτησης 4. Ισορροπία αγορών 5.Η ελαστικότητα και οι εφαρμογές της 6. Προσφορά, ζήτηση και οικονομική πολιτική της κυβέρνησης 7. Καταναλωτές, παραγωγοί και αποτελεσματικότητα των αγορών 8.Η αποτελεσματικότητα της αγοράς 9. Ο σχεδιασμός ενός φορολογικού συστήματος και το κόστος της φορολογίας 10.Το διεθνές εμπόριο.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Δεν υπάρχουν προαπαιτούμενες γνώσεις. Δεν απαιτείται πρότερη προετοιμασία για την παρακολούθηση του μαθήματος.


Περιεχόμενα

Ενότητα 1: Θεμελιώδεις έννοιες της οικονομικής ανάλυσης Ενότητα 2: Τα οφέλη του εμπορίου Ενότητα 3: Οι αγοραίες δυνάμεις της προσφοράς και ζήτησης Ενότητα 4: Ισορροπία αγορών Ενότητα 5: Η ελαστικότητα και οι εφαρμογές της Ενότητα 6: Προσφορά, ζήτηση και οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Ενότητα 7: Καταναλωτές, παραγωγοί και αποτελεσματικότητα των αγορών Ενότητα 8: Η αποτελεσματικότητα της αγοράς Ενότητα 9: Ο σχεδιασμός ενός φορολογικού συστήματος και το κόστος της φορολογίας Ενότητα 10: Το διεθνές εμπόριο.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A+)


Εκπαιδευτές: Κωνσταντίνος Μανασάκης
Τμήμα: Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης
Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Κρήτης
Θεματική Περιοχή: Πολιτικές Επιστήμες
Άδεια Χρήσης: CC Αναφορά – Μη εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγο Έργο v.3.0

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ