Εισαγωγή, Δομές φυσικών αμινοξέων, Δομές Πρωτεϊνών, Ονοματολογία Ενζύμων, Προσδιορισμοί ενζ. Δραστικότητας & Ειδικής ενζ. Δραστικότητας, Μέθοδοι απομόνωσης & καθαρισμού ενζύμων, Ενζυμική κινητική, Ενζυμικοί Αντιστ/οί Αναστολείς, Κινητική ακινητοποιημένων ενζύμων, Παραδείγματα Ενζυμικών μηχανισμών, Παράρτημα μεθόδων & αναλύσεων, Βιβλιογραφία, Προτεινόμενα άρθρα & βιβλία.
• Γενική γνώση του αντικειμένου της ενζυμολογίας & σημαντικών ενζυμικών τεχνικών & μηχανισμών. • Mετά την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος ο εκπαιδευμόμενος αναμένεται να είναι σε θέση να χειρίζεται βιβλιογραφικά και εργαστηριακά ενζυμικές τεχνικές ανάλυσης, απομόνωσης / καθαρισμού, κινητικής & μηχανισμών.
Καλή γνώση της Οργανικής Χημείας.
Εισαγωγή, Δομές φυσικών αμινοξέων, Δομές Πρωτεϊνών, Ονοματολογία Ενζύμων, Προσδιορισμοί ενζυμικής Δραστικότητας & Ειδικής ενζυμικής Δραστικότητας, Μέθοδοι απομόνωσης & καθαρισμού ενζύμων, Ενζυμική κινητική, Ενζυμικοί Αντιστ/οί Αναστολείς, Κινητική ακινητοποιημένων ενζύμων, Παραδείγματα Ενζυμικών μηχανισμών, Παράρτημα μεθόδων & αναλύσεων, Βιβλιογραφία, Προτεινόμενα άρθρα & βιβλία.
Βαθμίδα:
Τύπος:
Προπτυχιακό
(A-)
Επισκεφτείτε το μάθημα
Βασίλειος Ντουρτόγλου ΤΕΙ Αθήνας Τμήμα Τεχνολογίας τροφίμων και Διατροφής
Βασίλειος Ντουρτόγλου ΤΕΙ Αθήνας Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών
Σοφία Μιτκίδου ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας και Θράκης Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου
Απόστολος Ρίζος Πανεπιστήμιο Κρήτης Τμήμα Χημείας
Βασίλειος Μελισσάς Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Τμήμα Χημείας
Γεώργιος Κ. Παπαδόπουλος ΤΕΙ Ηπείρου Τεχνολόγων Γεωπόνων