Ασύρματες Κινητές Επικοινωνίες


Στα πλαίσια του μαθήματος, παρουσιάζονται οι βασικές έννοιες που σχετίζονται με ένα ασύρματο δίκτυο επικοινωνιών. Στόχος του μαθήματος είναι να αποκτήσουν οι φοιτητές τις απαραίτητες γνώσεις που αφορούν τις αρχές σχεδίασης ασύρματων συστημάτων και να κατανοήσουν τις πιο πρόσφατες εξελίξεις του χώρου. Το εργαστηριακό μέρος αφορά ασκήσεις σε προγράμματα προσομοίωσης NS2 και NS3.


Στόχοι Μαθήματος

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος, ο φοιτητής θα πρέπει να: Κατανοεί τις βασικές αρχές κυψελωδών συστημάτων και κινητών επικοινωνιών. Διακρίνει τα είδη των παρεμβολών στο ασύρματο περιβάλλον των κινητών επικοινωνιών. Γνωρίζει τεχνικές ασύρματης πολλαπλής προσπέλασης, καθώς και τις τεχνικές και είδη διαπομπής. Γνωρίζει τις αρχές διαχείρισης κινητικότητας και το πρωτόκολλο Mobile IP. Γνωρίζει τα συστήματα κινητών επικοινωνιών 2.5G, 3G, και 4G. Κατανοεί τις βασικές αρχές των Ad-Hoc δικτύων και των δικτύων αισθητήρων Διαμορφώνει, λειτουργεί και να διαχειρίζεται λάθη και αστοχίες ασύρματων τοπικών δικτύων.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Δεν υφίστανται προαπαιτούμενα μαθήματα.


Περιεχόμενα

Το ασύρματο περιβάλλον στις κινητές επικοινωνίες Βασικές αρχές των κυψελωτών συστημάτων Παρεμβολές στο ασύρματο περιβάλλον των κινητών επικοινωνιών Κατανομή και εκχώρηση ασυρμάτων πόρων - πολλαπλή πρόσβαση Αρχιτεκτονική των κυψελωτών συστημάτων Διαχείριση κινητικότητας Επισκόπηση συστημάτων κινητών επικοινωνιών Ad-Hoc δίκτυα και δίκτυα αισθητήρων

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A+)


Εκπαιδευτές: Άγγελος Μιχάλας
Τμήμα: Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ
Ίδρυμα: ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Θεματική Περιοχή: Επιστήμες Μηχανικού Η/Υ και Ηλεκτρονικού Μηχανικού
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ