Υπολογιστικά Συστήματα


Το μάθημα πραγματεύεται τις βασικές προσεγγίσεις του αυτοματισμού γραφείου. Ειδικότερα, ο φοιτητής διδάσκεται τις συναρτήσεις του Microsoft Excel, τα εργαλεία του προγράμματος: ανάλυση πιθανοτήτων, σενάρια, αναζήτηση στόχου και συγκεντρωτικούς πίνακες. Επίσης, διδάσκεται τη γλώσσα προγραμματισμού Visual Basic for Applications για την προσαρμογή των συστημάτων αυτοματισμού γραφείου.


Στόχοι Μαθήματος

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος, ο φοιτητής πρέπει να: Έχει εξοικειωθεί με τις βασικές αρχές του αυτοματισμού γραφείου. Είναι σε θέση να δημιουργεί σύνθετες εργασίες μέσω αυτού του προγράμματος χρησιμοποιώντας απλές και σύνθετες συναρτήσεις, συνδέσεις εφαρμογών και ανάπτυξη συστημάτων. Αναζητά, να αναλύει και να συνθέτει δεδομένα και πληροφορίες, με τη χρήση των απαραίτητων τεχνολογιών. Λαμβάνει αποφάσεις για την υποστήριξη και λύση προβλημάτων.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Δεν απαιτούνται προγενέστερες γνώσεις για τους φοιτητές του Τμήματος, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες του μαθήματος.


Περιεχόμενα

Εξοικείωση με τις σημαντικότερες συναρτήσεις του Microsoft Excel Χρήση γλώσσας προγραμματισμού για την προσαρμογή των συστημάτων αυτοματισμού γραφείου. Εξοικείωση με τις συναρτήσεις και τις εντολές της Visual Basic. Περιορισμοί και πλεονεκτήματα των συστημάτων αυτοματισμού γραφείου. Διασύνδεση εφαρμογών στο σύγχρονο περιβάλλον γραφείου. Επιχειρηματικές – επιχειρησιακές εφαρμογές. Παρουσίαση των αποτελεσμάτων.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΠΡΙΚΗΣ
Τμήμα: Διοίκησης Επιχειρήσεων, Γρεβενά
Ίδρυμα: ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Θεματική Περιοχή: Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ