Opencourse Οδηγίες ανάπτυξης Ανοικτών Ψηφιακών Μαθημάτων


To παρόν μάθημα περιλαμβάνει αναλυτικές οδηγίες για την ανάπτυξη Ανοικτών Ψηφιακών Μαθημάτων. Δημιουργήθηκε στα πλαίσια του έργου "Ανοικτά Ψηφιακά Μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας". Σκοπός του έργου είναι η ψηφιοποίηση του εκπαιδευτικού περιεχομένου το οποίο παράγεται από τα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, η ανάπτυξη συνοδευτικού πολυμεσικού υλικού όπως βιντεοδιαλέξεις, podcasts, κ.ά. και η διάθεσή τους χωρίς τοπικούς και χρονικούς περιορισμούς τόσο στους άμεσα ενδιαφερόμενους, φοιτητές και σπουδαστές, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο μέσω της αξιοποίησης των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» www.edulll.gr του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).


Στόχοι Μαθήματος

Στο μάθημα περιλαμβάνονται αναλυτικές οδηγίες για την ανάπτυξη Ανοικτών Ψηφιακών Μαθημάτων. Oι οδηγίες αυτές έχουν συνταχθεί με σκοπό την υποστήριξη των ιδρυματικών δράσεων "Ανοικτών Ακαδημαϊκών Μαθημάτων" οι οποίες έχουν ως αντικείμενο την ανάπτυξη ανοικτού και προσβάσιμου εκπαιδευτικού περιεχομένου.  


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Κανένα


Περιεχόμενα

To παρόν μάθημα περιλαμβάνει αναλυτικές οδηγίες για την ανάπτυξη Ανοικτών Ψηφιακών Μαθημάτων. Δημιουργήθηκε στα πλαίσια του έργου "Ανοικτά Ψηφιακά Μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας". Σκοπός του έργου είναι η ψηφιοποίηση του εκπαιδευτικού περιεχομένου το οποίο παράγεται από τα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, η ανάπτυξη συνοδευτικού πολυμεσικού υλικού όπως βιντεοδιαλέξεις, podcasts, κ.ά. και η διάθεσή τους χωρίς τοπικούς και χρονικούς περιορισμούς τόσο στους άμεσα ενδιαφερόμενους, φοιτητές και σπουδαστές, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο μέσω της αξιοποίησης των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: Ψηφιακά Ανοικτά Μαθήματα Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Τμήμα: Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Θεματική Περιοχή: Άλλα Ανεξάρτητα Τμήματα
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά Δημιουργού

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ