Οικονομικά Μαθηματικά


Τo μάθημα προσφέρει μία αναλυτική παρουσίαση των μαθηματικών που απαιτούνται στις οικονομικές αναλύσεις. Προκειμένου να κατανοηθούν οι μαθηματικές έννοιες, το βιβλίο ακολουθεί μια λογική ανάπτυξη των μαθηματικών εννοιών.


Στόχοι Μαθήματος

Να κατανοήσει ο φοιτητής τις έννοιες της απλής και της συνεχούς κεφαλαιοποίησης. Επίσης, αναλύονται οι έννοιες του τόκου, του ανατοκισμού και οι ιδιότητες των δυνάμεων και των λογαρίθμων. της τελικής αξίας κεφαλαίου. της εσωτερικής προεξόφλησης. της εξωτερικής προεξόφλησης. της ισοδυναμίας πιστωτικών τίτλων και του ενιαίου κεφαλαίου. του ονομαστικού και πραγματικού επιτοκίου. της καθαρής παρούσης αξίας. Επιπλέον, πραγματοποιούνται ασκήσεις επανάληψης των προηγούμενων ενοτήτων του μαθήματος και των πρόσκαιρων ράντων.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Δεν απαιτούνται προαπαιτούμενα


Περιεχόμενα

Θέματα πρακτικής αριθμητικής και στοιχεία άλγεβρας Συνδυαστική ανάλυση Περί μοντέλων Η παράγωγος και οι κανόνες παραγώγισης Απλός τόκος Προεξόφληση με απλό τόκο Ισοδυναμία γραμματίων ή αντικατάσταση υποχρεώσεων Ανατοκισμός Ράντες Στοιχεία ασφαλιστικών μαθηματικών

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: Νικόλαος Σαριαννίδης
Τμήμα: Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη)
Ίδρυμα: ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Θεματική Περιοχή: Μαθηματικά
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ