ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ


1. Βιταμίνες και μεταβολές τους κατά την επεξεργασία των τροφίμων. Σημασία τους για τον άνθρωπο. 2. Ανόργανα συστατικά στα τρόφιμα. Σημασία τους για τον άνθρωπο.


Στόχοι Μαθήματος

Να αποκτήσει ο φοιτητής τις βασικές γνώσεις για τις βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Δεν υπάρχουν προαπαιτήσεις.


Περιεχόμενα

1. Βιταμίνες και μεταβολές τους κατά την επεξεργασία των τροφίμων. Σημασία τους για τον άνθρωπο. Εισαγωγικά στοιχεία για τις βιταμίνες Κατάταξη Βιταμινών   2. Ανόργανα συστατικά στα τρόφιμα. Σημασία τους για τον άνθρωπο. Ανόργανα Στοιχεία Μακροστοιχεία στους ανθρώπους Απαραίτητα ιχνοστοιχεία Κύριες λειτουργίες των Ιχνοστοιχείων

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: Μαγδαληνή Σουπιώνη
Τμήμα: Τμήμα Χημείας
Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Πατρών
Θεματική Περιοχή: Χημεία
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ