Ορολογία – ξένη γλώσσα


Η Ξένη Γλώσσα –Ορολογία του 4ου Εξαμήνου ασχολείται με τη διδασκαλία αυθεντικών επιστημονικών κειμένων στην Αγγλική Γλώσσα που αφορούν στη Ρύπανση, τα είδη Ρύπανσης, τον έλεγχο της Ρύπανσης. Έτσι οι φοιτητές εξοικειώνονται με στοιχεία του λόγου (discourse features), όπως έννοιες και λεξιλόγιο που αφορούν στην ειδικότητα τους, καθώς γραμματικές και συντακτικές δομές που συναντώνται σε κείμενα ορολογίας. Επιπλέον, εξασκούνται στη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και επιστολών, απαραίτητων για την ικανοποίηση των αναγκών τους, τόσο σε εκπαιδευτικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.


Στόχοι Μαθήματος

Κύριο μέλημα του μαθήματος είναι η διδασκαλία εξειδικευμένων λεξιλογικών, και γραμματικών στοιχείων του λόγου, προκειμένου να: • εξοικειώσει τους φοιτητές με επιστημονικά και τεχνικά κείμενα θεματικά συνυφασμένα με την ειδικότητα των Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης, εστιάζοντας περισσότερο στο περιεχόμενο παρά στη γραμματική και με προοπτική τη χρήση εγχειριδίων και βιβλιογραφίας. • να συμβάλει στην ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων που απαιτούνται για τη συμμετοχή των φοιτητών σε μεταπτυχιακές σπουδές και Ευρωπαϊκά Προγράμματα καθώς και την ικανοποίηση των επικοινωνιακών τους αναγκών τόσο σε εκπαιδευτικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.  


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας (επίπεδο γλωσσομάθειας Β1, σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Σύγχρονες Γλώσσες)  


Περιεχόμενα

SECTION I- LECTURES Unit 1- POLLUTION Unit 2- AIR POLLUTION Unit 3- WATER POLLUTION Unit 4- SOIL POLLUTION Unit 5- SEWAGE DISPOSAL Unit 6- SOLID WASTE DISPOSAL Unit 7- CONTROLLING POLLUTION I Unit 8-  CONTROLLING POLLUTION II     SECTION II- PURSUING A CAREER Unit 1- Writing Your CV Unit 2- Tips for Successful Interviews Unit 3- Letter Writing      SECTION III- GRAMMAR STRUCTURES TENSES COMPARISONS RELATIVES PASSIVE VOICE CONDITIONALS INFINITIVES AND GERUNDS PARTICIPLES TIME CLAUSES LINKING WORDS IRREGULAR VERBS

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: Σταυρούλα Ταβουλτζίδου
Τμήμα: ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ(Τ.Ε.)- ΕΙΣ. ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ TEAN
Ίδρυμα: ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Θεματική Περιοχή: Άλλο Επιστημονικό Υπο-Πεδίο
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ