Ακίνητη Προσθετική Ι (Θ)


Σκοπός του μαθήματος είναι οι φοιτητές να αποκτήσουν την απαραίτητη επιστημονική και εφαρμοσμένη γνώση, που θα τους καταστήσει ικανούς να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν ακίνητης οδοντικές προσθέσεις μεμονωμένων δοντιών, σύμφωνα με τις σύγχρονες απόψεις και υλικά.


Στόχοι Μαθήματος

Μετά το τέλος του μαθήματος οι φοιτητές θα είναι σε θέση : Να γνωρίσουν τους σκοπούς, τους στόχους και την αναγκαιότητα της εφαρμογής των ακίνητων οδοντικών προσθέσεων. Να αποκτήσουν τις επιστημονικές γνώσεις που καθορίζουν τις βασικές αρχές της οδοντικής προσθετικής. Να εξοικειωθούν με τα σημερινά δεδομένα της οδοντικής τεχνολογίας και των βιοϋλικών. Να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για την επαγγελματική τους κατοχύρωση και ανταγωνιστικότητα.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Το μάθημα της Οδοντικής Μορφολογίας


Περιεχόμενα

Η ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΚΜΑΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ- ΚΙΝΗΤΑ ΚΟΛΟΒΩΜΑΤΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΛΟΒΩΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΕΡΙΝΟΥ ΟΜΟΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΧΥΤΗ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΜΥΛΗΣ ΜΕ ΕΝΔΟΡΡΙΖΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΕΡΙΝΟΥ ΟΜΟΙΩΜΑΤΟΣ ΟΛΙΚΗΣ ΧΥΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΟΛΙΚΗ ΧΥΤΗ ΜΕ ΟΨΗ (VENEER) ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΧΥΤΕΥΣΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΕΡΙΝΟΥ ΟΜΟΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΔΑΚΤΥΛΙΟ ΠΥΡΑΚΤΩΣΗΣ ΚΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ- ΧΥΤΕΥΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΥΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΥΤΕΥΣΗ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥ ΣΚΕΛΕΤΟΥ ΜΕ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΟΛΙΚΗ ΑΚΡΥΛΙΚΗ ΣΤΕΦΑΝΗ  

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: Αριστείδης Γαλιατσάτος
Τμήμα: Τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας
Ίδρυμα: ΤΕΙ Αθήνας
Θεματική Περιοχή: Άλλες Ιατρικές Επιστήμες
Άδεια Χρήσης: CC - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ