Στρατηγική των Επιχειρήσεων (Χρηματοδότηση ΜΜΕ),


Εξέταση στρατηγικών χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) πλην τραπεζικής χρηματοδότησης. Ειδικότερα, εξετάζονται τα μικροδάνεια, η χρηματοδότηση πλήθους, η χρηματοδότηση μέσω angels και επιχειρηματικών συμμετοχών, μικτή χρηματοδότηση (δημόσια και ιδιωτική), χρηματοδότηση πνευματικών δικαιωμάτων, εγγύηση δανείων.


Στόχοι Μαθήματος

Με την ολοκλήρωση του μαθήματος οι σπουδαστές έχουν μια πλήρη εικόνα σχετικά με την στρατηγική που μπορεί να επιλέξει μια ΜΜΕ σχετικά με την χρηματοδότησή της, ιδιαίτερα πλη αυτής του τραπεζικού δανείου.  


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Εισαγωγή στους χρηματοπιστωτικούς θεσμούς  


Περιεχόμενα

Μικρο δάνεια, εδώ εξετάζεται η φιλοσοφία, των μικρο δανείων, η ιστορική εξέλιξη, το σύστημα τηςμικρο χρηματοδότησης ποιοι συμμετέχουν, ποιοι επωφελούνται, τα μικρο δάνεια στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Η χρηματοδότηση πλήθους εξετάζεται η φιλοσοφία, της χρηματοδότησης πλήθους η εξέλιξη, τα είδη χρηματοδότησης πλήθους οι κατηγορίες πως λειτουργεί το σύστημα, ποιοι συμμετέχουν, ποιοι επωφελούνται, η χρηματοδότηση πλήθους στον κόσμο και στην Ελλάδα. Η χρηματοδότηση μέσω angels και επιχειρηματικών συμμετοχών. Εξηγούνται εννοιολογικάοι τρόποι αυτοί χρηματοδότηση, η εξέλιξήτους ποιοι συμμετέχουν, πως λειτουργούν οι μορφές αυτές χρηματοδότησης ποια είναι η εξέλιξη, ποιες μορφές και ποια στάδια υπάρχουν. Η μικτή χρηματοδότηση (δημόσια και ιδιωτική. Εδώεξετάζονται οι διάφοροι τρόποι παρέμβασης του δημοσίου, Ευρωπαϊκή Ενωση και Ελλάδα, στη χρηματοδότηση επενδυτικών προγραμμάτων αλλάκαι άλλων μη επενδυτικών προγραμμάτων με σκοπό την ενίσχυση των ΜΜΕ. Ποια είναι τα προγράμματα,ποιες είναι οι χρηματοδοτικές πηγές αναφέροντα ςκαι διάφορα παραδείγματα. Εγγύηση δανείων. Εδώεξετάζεται η έννοια τηςεγγύησης η εξέλιξήτηςιστορικά πως λειτουργεί σε διαφορετικές χώρες ποια είναι τα εγγυοδοτικά συστήματα, ποια μορφή παίρνουν. Χρηματοδότηση πνευματικών δικαιωμάτων. Εδώ γίνεται αναφορά των πνευματικών δικαιωμάτων στις διάφορες μορφές που έχουν. Πως λειτουργεί η κάθε μορφή πνευματικών δικαιωμάτων και τα χρηματοδοτικά θέματα που προκύπτουν. Η χρηματοδότηση της διεθνοποίησης των επιχειρήσεων. Εδώ εξετάζονται οι διάφορες μορφές που παίρνει αυτή η διεθνοποίηση και οι τρόποι που μπορούν να χρηματοδοτηθούν.  

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A+)


Εκπαιδευτές: Συμεών Καραφόλας
Τμήμα: Τμήμα Λογιστικής και Χρημστοοικονομικής (Κοζάνη)
Ίδρυμα: ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Θεματική Περιοχή: Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ