ΔΙΚΤΥΑ ΙΙ


Ένα σημαντικό μέρος των δικτύων που αντιμετωπίζουμε αλλά και χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας είναι τα ασύρματα δίκτυα. Τα δίκτυα παρουσιάζονται με πολλές και ολοένα ενδιαφέρουσες μορφές (π.χ., δίκτυα τηλεφωνίας, ανταλλαγής δεδομένων) και πραγματικά αλλάζουν τον τρόπο λειτουργίας των κοινωνιών μας αναλογιζόμενοι πως βασικό στοιχείο των ανθρώπινωνκοινωνιών είναι η επικοινωνία. Τα δίκτυα (είτε ασύρματα, είτε ενσύρματα) διέπονται εν τέλει από τις ίδιες βασικές αρχές και αυτό είναι που φιλοδοξεί να δείξει το παρόν πόνημα. Οι κανόνες είναι σχεδόν οι ίδιοι και μας εκπλήσσει το γεγονός πως σχεδόν κάθε δίκτυο που απαντάμε (π.χ., το δίκτυο των ανθρωπίνων σχέσεων) υπακούει αυτούς τους κανόνες.


Στόχοι Μαθήματος

Κατανόηση αλγορίθμων δημιουργίας δικτύων Τρόπος λειτουργίας ασύρματων δικτύων Κατά περίπτωση δίκτυα Τεχνικές και πρωτόκολλα πρόσβασης μέσου Νομοτελειακή και Πιθανοτική Πολιτική Πρωτόκολλα Δρομολόγησης


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

ΔΙΚΤΥΑ Ι


Περιεχόμενα

Ένα σημαντικό μέρος των δικτύων που αντιμετωπίζουμε αλλά και χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας είναι τα ασύρματα δίκτυα. Τα δίκτυα παρουσιάζονται με πολλές και ολοένα ενδιαφέρουσες μορφές (π.χ., δίκτυα τηλεφωνίας, ανταλλαγής δεδομένων) και πραγματικά αλλάζουν τον τρόπο λειτουργίας των κοινωνιών μας αναλογιζόμενοι πως βασικό στοιχείο των ανθρώπινωνκοινωνιών είναι η επικοινωνία.Τα δίκτυα (είτε ασύρματα, είτε ενσύρματα) διέπονται εν τέλει από τις ίδιες βασικές αρχές και αυτό είναι που φιλοδοξεί να δείξει το παρόν πόνημα. Οι κανόνες είναι σχεδόν οι ίδιοι και μας εκπλήσσει το γεγονός πως σχεδόν κάθε δίκτυο που απαντάμε (π.χ., το δίκτυο των ανθρωπίνων σχέσεων) υπακούει αυτούς τους κανόνες.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Τμήμα: ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Ίδρυμα: Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Θεματική Περιοχή: Επιστήμες Υπολογιστών, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ