Δομές Δεδομένων


Το μάθημα καλύπτει τα ακόλουθα: 1. Εισαγωγή στις Δομές Δεδομένων Αναγκαιότητα-Χρησιμότητα 2. Η δομή του πίνακα. Αξιολόγηση της δομής πίνακας. 3. Η δομή της Στοίβας (Στατική και δυναμική) 4. Η δομή της Ουράς (Στατική και δυναμική) 5. Η δομή της Λίστας και της Ουράς Προτεραιότητας 6. Η δομή της Συνδεδεμένης Λίστας απλής & διπλής 7. Η δομή του Δέντρου. Δυαδικό Δέντρο Αναζήτησης 8. Η δομή του κόκκινου-μαύρου Δέντρου. 2-3-4 Δέντρο. 9. Η δομή του Πίνακα κατακερματισμού. 10. Η δομή του Σωρού. 11. Η δομή του Γράφου 12. Οι αλγόριθμοι ταξινόμησης 13. Ανακεφαλαίωση και σύγκριση των δομών.


Στόχοι Μαθήματος

Όταν ο φοιτητής ολοκληρώσει επιτυχώς το μάθημα θα είναι ικανός : Να περιγράφει τις Δομές Δεδομένων (Δ.Δ.) που χρησιμοποιεί. Να εκτιμά τις δυνατότητες (πλεονεκτήματα-περιορισμοί) συγκεκριμένης Δ.Δ. Να εξετάζει το εκάστοτε πρόβλημα σε σχέση με τις διαθέσιμες Δ.Δ. Να σχεδιάζει την κατάλληλη Δ.Δ. σε κάθε περίπτωση. Να δημιουργεί-υλοποιεί την επιλεγμένη Δ.Δ. σε γλώσσα προγραμματισμού C Να συγκρίνει και να αξιολογεί την απόδοση των Δ.Δ.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Δεν υφίστανται προαπαιτούμενα μαθήματα.


Περιεχόμενα

Βασικοί τύποι δεδομένων Περισσότερα για τους δείκτες Διαχείριση μνήμης Πίνακες Στοίβες Ουρές Μονές συνδεδεμένες λίστες Διπλά συνδεδεμένες λίστες Αναδρομικότητα Ταξινόμηση Δυαδικά δέντρα αναζήτησης (ΔΔΑ)

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: Γεώργιος Σίσιας
Τμήμα: Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ
Ίδρυμα: ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Θεματική Περιοχή: Επιστήμες Υπολογιστών, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ