Ανάπτυξη Δικτυακών Τόπων


Με δεδομένο τον κεντρικό ρόλο του Παγκόσμιου Ιστού ως Μέσου διανομής υπερκειμενικού περιεχομένου, στο μάθημα παρουσιάζονται οι βασικές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία δικτυακών τόπων, με αναλυτική αναφορά στις γλώσσες σήμανσης περιεχομένου και τις τεχνικές σχεδιασμού. Σε πρακτικό επίπεδο δίνεται έμφαση στην εκμάθηση της γλώσσας σήμανσης υπερκειμένων (HTML) και των συνοδευτικών τεχνολογιών όπως τα φύλλα στυλ (CSS) και οι γλώσσες σεναρίου στην πλευρά του πελάτη. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται σε θέματα ευχρηστίας και προσβασιμότητας, καθώς και στα πρότυπα του Ιστού (Web Standards). Αναλύονται ο σχεδιασμός, η δομική οργάνωση και η υλοποίηση στατικών δικτυακών τόπων, με βασικούς μαθησιακούς στόχους αφενός την κατανόηση της αρχιτεκτονικής πληροφοριών και υπερκειμένων και αφετέρου την ικανότητα ανάπτυξης δικτυακών τόπων.Με δεδομένο τον κεντρικό ρόλο του Παγκόσμιου Ιστού ως Μέσου διανομής υπερκειμενικού περιεχομένου, στο μάθημα παρουσιάζονται οι βασικές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία δικτυακών τόπων, με αναλυτική αναφορά στις γλώσσες σήμανσης περιεχομένου και τις τεχνικές σχεδιασμού. Σε πρακτικό επίπεδο δίνεται έμφαση στην εκμάθηση της γλώσσας σήμανσης υπερκειμένων (HTML) και των συνοδευτικών τεχνολογιών όπως τα φύλλα στυλ (CSS) και οι γλώσσες σεναρίου στην πλευρά του πελάτη. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται σε θέματα ευχρηστίας και προσβασιμότητας, καθώς και στα πρότυπα του Ιστού (Web Standards). Αναλύονται ο σχεδιασμός, η δομική οργάνωση και η υλοποίηση στατικών δικτυακών τόπων, με βασικούς μαθησιακούς στόχους αφενός την κατανόηση της αρχιτεκτονικής πληροφοριών και υπερκειμένων και αφετέρου την ικανότητα ανάπτυξης δικτυακών τόπων.Με δεδομένο τον κεντρικό ρόλο του Παγκόσμιου Ιστού ως Μέσου διανομής υπερκειμενικού περιεχομένου, στο μάθημα παρουσιάζονται οι βασικές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία δικτυακών τόπων, με αναλυτική αναφορά στις γλώσσες σήμανσης περιεχομένου και τις τεχνικές σχεδιασμού. Σε πρακτικό επίπεδο δίνεται έμφαση στην εκμάθηση της γλώσσας σήμανσης υπερκειμένων (HTML) και των συνοδευτικών τεχνολογιών όπως τα φύλλα στυλ (CSS) και οι γλώσσες σεναρίου στην πλευρά του πελάτη. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται σε θέματα ευχρηστίας και προσβασιμότητας, καθώς και στα πρότυπα του Ιστού (Web Standards). Αναλύονται ο σχεδιασμός, η δομική οργάνωση και η υλοποίηση στατικών δικτυακών τόπων, με βασικούς μαθησιακούς στόχους αφενός την κατανόηση της αρχιτεκτονικής πληροφοριών και υπερκειμένων και αφετέρου την ικανότητα ανάπτυξης δικτυακών τόπων.


Στόχοι Μαθήματος

Σε πρακτικό επίπεδο δίνεται έμφαση στην εκμάθηση της γλώσσας σήμανσης υπερκειμένων (HTML) και των συνοδευτικών τεχνολογιών όπως τα φύλλα στυλ (CSS) και οι γλώσσες σεναρίου στην πλευρά του πελάτη. 


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Δεν έχει Προαπαιτούμενα


Περιεχόμενα

Παρουσιάζονται οι βασικές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία δικτυακών τόπων και εφαρμογών στον Παγκόσμιο Ιστό, ενώ σε πρακτικό επίπεδο δίνεται έμφαση στην εκμάθηση της γλώσσας σήμανσης υπερκειμένων (έκδοση HTML5) και των συνοδευτικών τεχνολογιών όπως τα φύλλα στυλ και οι γλώσσες σεναρίου στην πλευρά του πελάτη. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται σε θέματα ευχρηστίας και προσβασιμότητας, μέσω της προσέγγισης Σχεδιασμός-για-Όλους, καθώς και στα πρότυπα του Ιστού (Web Standards). Αναλύονται ο σχεδιασμός, η δομική οργάνωση και η υλοποίηση στατικών δικτυακών τόπων. Επίσης, παρουσιάζονται θέματα σχετικά με την πρόβλεψη των αναγκών, καθώς και τον σχεδιασμό και τη δημιουργία της υποδομής για την ανάπτυξη και δημοσίευση δικτυακών τόπων.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος
Τμήμα: ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ & ΕΙΚΟΝΑΣ
Ίδρυμα: Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Θεματική Περιοχή: Επιστήμες Υπολογιστών, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ