Διατροφή - Διαιτολογία


Σκοπός του μαθήματος είναι να κατανοήσουν οι φοιτητές τη συμβολή της διατροφής στην πρόληψη της υγείας καθώς και στην έκβαση της διατροφοεξαρτώμενης ασθένειας. Στόχος είναι να διδαχθούν τις βασικές ενότητες της διατροφής καθώς και τις αρχές της κλινικής διαιτολογίας.


Στόχοι Μαθήματος

Μετά το τέλος του μαθήματος οι φοιτητές και απόφοιτοι, θα πρέπει να είναι γνώστες των βασικών αρχών της διατροφής και να γνωρίζουν τις κύριες διαιτητικές συστάσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση των συχνότερων ασθενειών, όπου μια διαιτητική παρέμβαση συμβάλλει θετικά.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Αρκούν οι βασικές αρχές βιολογίας και χημείας και θα βοηθούσαν γνώσεις φυσιολογίας και βιοχημείας, στην ευκολότερη κατανόηση.


Περιεχόμενα

Γιατί τρεφόμαστε Υδατάνθρακες Διαιτητικές ίνες Πρωτεΐνες και αμινοξέα Λιπίδια Μέταλλα ιχνοστοιχεία Βιταμίνες Νερό Πέψη τροφών Μεταβολισμός θρεπτικών συστατικών BMI ενέργεια Η σωστή διατροφή Υπέρβαρος και παχυσαρκία, απώλεια βάρους Διατροφικά συμπληρώματα Η διατροφή στην τρίτη ηλικία Διαταραχές πρόσληψης τροφών Διατροφή και υπέρταση Διατροφή και δυσλιπιδαιμίες Σακχαρώδης διαβήτης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: Αναστασία Κανέλλου
Τμήμα: Τμήμα Νοσηλευτικής
Ίδρυμα: ΤΕΙ Αθήνας
Θεματική Περιοχή: Επιστήμες Τροφίμων και Διατροφής
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ