Αντιπτέριση (Μπάντμιντον) / Badminton


Οι φοιτητές έρχονται σε επαφή με το άθλημα της αντιπτέρισης. Γνωρίζουν τα βασικά στοιχεία τεχνικής και τακτικής και ολοκληρώνουν τον κύκλο των μαθημάτων με την οργάνωση και συμμετοχή σε αγώνες μεταξύ τους.


Στόχοι Μαθήματος

Οι μαθησιακοί στόχοι του μαθήματος εντοπίζονται στην κατανόηση της εκτέλεσης της ριπτικής κίνησης, της αλληλουχίας των κινήσεων του ασκούμενου σχετικά με την παραγωγή του κτυπήματος με τη ρακέτα καθώς και της γνώσης της αποτελεσματικής μετακίνησης στον αγωνιστικό χώρο. Η ολοκλήρωση της σειράς των μαθημάτων γίνεται με τη διδασκαλία τακτικών κινήσεων και βασικών στοιχείων της προπονητικής σε μικρές ηλικίες.   Οι εκπαιδευόμενοι, μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος, είναι σε θέση να διδάξουν το άθλημα της αντιπτέρισης σε αρχάριους αθλητές (βλ. μαθητές σχολείων, κ.α.) καθώς και να δημιουργήσουν και συντονίσουν τις απαραίτητες  δομές για τη δημιουργία και ανάπτυξη αγωνιστικών και τμημάτων αναψυχής σε σχετικούς φορείς (δήμοι, αθλητικοί σύλλογοι, κ.α.).  


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα.


Περιεχόμενα

Εισαγωγή στην αντιπτέριση, ιστορία του αθλήματος, βασικοί κανονισμοί. Ορολογία, βασικός εξοπλισμός (ρακέτα - φτερά - δίχτυα κ. ά. ). Λαβή ρακέτας (forehand, backhand, multi-grip). Σερβίς απλού - διπλού (χαμηλό, ψηλό, flick). Μετακίνηση στο γήπεδο - βάση. Κτυπήματα forehand (overhead clear, overhead drop & smash). Κτυπήματα forehand (sidearm drive & drop, underarm lift & net-shot). Κτυπήματα backhand (overhead clear & drop). Κτυπήματα backhand (underarm lift & net-shot). Τακτική απλού. Τακτική διπλού, τακτική μεικτού. Εσωτερικό πρωτάθλημα, τακτική διαιτησίας. Ανακεφαλαίωση.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A+)


Εκπαιδευτές: Στεπάν – Σαρκίς Παρτεμιάν
Τμήμα: Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Ίδρυμα: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Θεματική Περιοχή: Επιστήμες Φυσικής Αγωγής και Ποιότητας Ζωής
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Παρόμοια Διανομή

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ