Νομισματική Οικονομική Πολιτική


Μεταξύ των θεμάτων που αναλύονται περιλαμβάνονται:το νομισματικό σύστημα και η λειτουργία του,στόχοι και μέσα νομισματικής πολιτικής, άσκηση νομισματικής πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση,οικονομικές επιπτώσεις της νομισματικής πολιτικής, σχολές οικονομικής σκέψης και νομισματική πολιτική, νομισματική πολιτική και χρηματοοικονομικές αγορές.


Στόχοι Μαθήματος

Το μάθημα αυτό προσφέρει στους φοιτητές μια εμπεριστατωμένη ανάλυση της λειτουργίας του νομισματικού τομέα της οικονομίας και της άσκησης της νομισματικής πολιτικής.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

μη διαθέσιμο


Περιεχόμενα

1. Η Προσφορά Χρήματος 2. Η Ζήτηση χρήματος 3. Η αγορά χρήματος και η διαμόρφωση των επιτοκίων ισορροπίας 4. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η νομισματική πολιτική στην ζώνη του Ευρώ 5. Η νομισματική πολιτική και οι επιπτώσεις της στην οικονομική δραστηριότητα με βάση το υπόδειγμα IS-LM 6. Η συνολική προσφορά και συνολική ζήτηση στην οικονομία και η ανάλυση των επιπτώσεων της οικονομικής πολιτικής στην οικονομία 7. Η οικονομική πολιτική και τα προβλήματα του πληθωρισμού και της ανεργίας Πληθωρισμός 8. Η αντίστροφη σχέση πληθωρισμού και ανεργίας 9. Η αντιπληθωριστική πολιτική 10. Οικονομική πολιτική και ανεργία

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A+)


Εκπαιδευτές: Γεώργιος Μιχαλόπουλος
Τμήμα: Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Θεματική Περιοχή: Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων
Άδεια Χρήσης: Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή CC BY-SA

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ