Αλληλεπίδραση Ανθρώπου-Υπολογιστή και Ευχρηστία


Το μάθημα πραγματεύεται τις βασικές εννοιολογικές προσεγγίσεις της αλληλεπίδρασης του ανθρώπου με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.


Στόχοι Μαθήματος

Να κατανοήσει ο φοιτητής: Τις εισαγωγικές έννοιες της αλληλεπίδρασης/ επικοινωνίας ανθρώπου-υπολογιστή. Τη θέση και τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου στην επικοινωνία/ αλληλεπίδρασή του με τον υπολογιστή. Τα βασικά στοιχεία που διέπουν ένα υπολογιστικό σύστημα. Τις βασικές έννοιες της αλληλεπίδρασης του χρήστη με σύστημα. Τα βασικά στοιχεία σχεδίασης της αλληλεπίδρασης. Τα στάδια ανάπτυξης ενός αλληλεπιδραστικού προϊόντος. Τους κανόνες σχεδίασης διεπιφανειών. Τα βασικά χαρακτηριστικά της ιεραρχικής ανάλυσης εργασιών. Τα γνωστικά μοντέλα. Τα εμπλεκόμενα μέρη που επηρεάζονται από ένα σύστημα και να γνωρίζει τα βασικότερα κοινωνικοτεχνικά μοντέλα της επικοινωνίας ανθρώπου-υπολογιστή. Τη σημαντικότητα της αξιολόγησης στη σχεδίαση ενός συστήματος.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Δεν απαιτούνται προγενέστερες γνώσεις για τους φοιτητές της κατεύθυνσης «Διοίκησης Πληροφοριακών Συστημάτων», ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες του μαθήματος.


Περιεχόμενα

Το μάθημα πραγματεύεται τις βασικές εννοιολογικές προσεγγίσεις της αλληλεπίδρασης του ανθρώπου με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ειδικότερα, αναλύονται τα παρακάτω θέματα: εισαγωγικές έννοιες της αλληλεπίδρασης, κύριες οντότητες στην αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή, η διαδικασία της σχεδίασης της αλληλεπίδρασης, η τεχνολογία λογισμικού στην αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή, κανόνες σχεδίασης, ιεραρχική ανάλυση εργασιών,  γνωστικά μοντέλα, κοινωνικοτεχνικά μοντέλα, ενδιαφερόμενα μέρη και αξιολόγηση σχεδίασης.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: Ευάγγελος Σαπρίκης
Τμήμα: Διοίκησης Επιχειρήσεων, Γρεβενά
Ίδρυμα: ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Θεματική Περιοχή: Άλλες Επιστήμες Μηχανικής και Τεχνολογίας
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ