Αγγλική Ορολογία


Το μάθημα αυτό αποτελεί τη βασική εισαγωγή των φοιτητών στην αγγλική γλώσσα, σε σχέση με το επιστημονικό πεδίο της λογοπαθολογίας και των διαταραχών της επικοινωνίας. Για πρώτη φορά θα γίνει η απόδοση των αγγλικών όρων στα Ελληνικά τα οποία άπτονται της διαγνωστική διαδικασίας καθώς και της θεραπευτικής παρέμβασης και αποκατάστασης στις επικοινωνιακές διαταραχές παιδιών και ενηλίκων.


Στόχοι Μαθήματος

Κατανοεί και να χρησιμοποιεί σε ικανοποιητικό βαθμό την αγγλική ορολογία της ειδικότητάς του τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο. Κατανοεί δημοσιευμένα επιστημονικά άρθρα / κείμενα στην αγγλική γλώσσα που αφορούν το επιστημονικό πεδίο της λογοπαθολογίας. Μεταφράζει την επιστημονική ορολογία της ειδικότητας του από την αγγλική στην ελληνική γλώσσα και αντίστροφα. Μεταφράζει και κάνει περίληψη επιστημονικών άρθρων / κειμένων του πεδίου της λογοπαθολογίας από την αγγλική στην ελληνική γλώσσα και αντίστροφα. Κάνει σύντομες ατομικές - ομαδικές παρουσιάσεις στην αγγλική γλώσσα με θεματολογία σχετική με το επιστημονικό πεδίο της λογοπαθολογίας.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση.


Περιεχόμενα

Πραγματοποιείται η εξοικείωση των φοιτητών στην αγγλική γλώσσα και ορολογία της ειδικότητάς τους, τόσο στον προφορικό όσο και στο γραπτό λόγο. Παρουσιάζονται αποσπάσματα έγκριτων δημοσιευμένων επιστημονικών άρθρων και συγγραμμάτων στην αγγλική γλώσσα που αφορούν τις διαταραχές της επικοινωνίας. Διεξάγεται συστηματική μετάφραση , ερμηνεία και επεξήγηση βασικών επιστημονικών όρων και εννοιών στην αγγλική γλώσσα τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο. Πραγματοποιείται σταδιακή κατάρτιση του φοιτητή στη χρήση, ερμηνεία και παρουσίαση της επιστημονικής γνώσης του πεδίου της λογοπαθολογίας μέσω σύντομων παρουσιάσεων (ατομικών ή ομαδικών) ποικίλλων έγκριτων επιστημονικών άρθρων / συγγραμμάτων.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: Μελπομένη (Μελίνα) Νησιώτη
Τμήμα: Λογοθεραπείας
Ίδρυμα: ΤΕΙ Ηπείρου
Θεματική Περιοχή: Επαγγέλματα Υγείας
Άδεια Χρήσης: CC - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ